Így gyere vissza a koli szobádba a szünet után!

Szerző: Diákszemmel

Ha most lettél kollégista, vagy már nem most, de még mindig nem érzed magad igazán komfortosan, a téli szünet kiváló alkalom, hogy összeszedj pár dolgot, amivel jövőre sokkal otthonosabbá teheted a saját tered.

Ami a legfontosabb, hogy ne hanyagold el ezt a kérdést. 🙂 Lehet, hogy még nem is tudatosodott benned, de nagyon sokat számít úgy általában a hangulatod alakításában, hogy az a hely, ahova esténként hazamész, jó érzéssel tölt-e el. Ha úgy érzed, hogy ez tényleg a te tered, akkor sokkal jobban tudsz állni a mindennapi feladatokhoz.

Mivel teheted a sajátoddá? Személyes dolgokkal, és kényelmes kiegészítőkkel. Ehhez mutatunk most néhány tippet.

1. Tegyél a falra képeket, posztereket

Ezek lesznek azok a falak, amiket akkor is bámulsz, amikor végtelenítve tanulsz, vagy amikor hajnal háromkor írod a beadandót a másnapi határidőre. Ha üres fehér falakra nézel, az sokkal lehangolóbb, mint ha felteszel néhány képet, amitől jó kedved lesz.

2. Vigyél valamilyen növényt a szobába

Tudtad, hogy a szobanövények kimutathatóan boldogabbá tesznek minket? Ez részben azért van, mert gondoskodni kell róluk, és a gondoskodás jó érzéssel tölt el minket. Persze, tekintve, hogy ez egy kollégiumi szoba, ne a legérzékenyebb szobanövényt vásárold be, de könnyen találhatsz olyat is, ami kibírja, ha pár napig mégsem figyelsz rá.

3. Tegyél ki otthoni fotókat

A téli szünet kiváló alkalom, hogy a családdal és a barátaiddal is készíts néhány idétlen fotót, amit később kirakhatsz a falra. Amikor mindenből eleged van vagy épp magányosnak érzed magad, csak nézz rá ezekre a képekre, és eszedbe jutnak majd a kellemes emlékek.

4. Párnák, pokrócok

Nyilván nem egy koliszobában fogsz a legnagyobb figyelmet fordítani a lakberendezésre, de néhány apróságot mégis bevethetsz, ami sokat dob az összhatáson. Ezek pedig a párnák és a pokrócok. Nem nehezek, szóval nem akkora vállalás odacipelni sem őket, viszont az eldőlős, bekuckózós textilek otthonos hangulatot teremtenek.

5. Fények

A másik könnyen megvalósítható lakberendezési trükk a hangulatfények. Szerezz be mondjuk egy sor gömblámpát, vagy egyéb kis fényt adó klassz dolgot: nagyon jó hangulata van, ha több apró fény világít este a szobában, nem csak a laptop, vagy mondjuk a nem annyira barátságos mennyezeti lámpa.

6. DVD-k, könyvek

Vidd magaddal a kedvenc filmjeid, amiket bármikor szívesen újranézel, és tegyél fel a polcra néhány olyan könyvet is, amit jó lenne elolvasni a tavasszal. Sose tudhatod, melyik mikor lesz majd hasznos.

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel