Tudni akarod, melyik diákmunka fizet a legjobban?

Szerző: Diákszemmel

Sokféle módja van a pénzszerzésnek, de a legáltalánosabbnak és legmegbízhatóbbnak még mindig a munka bizonyul. A melót pedig érdemes még a tanulás mellett megkezdeni, mert így nemcsak kiegészítheted az ösztöndíjadat, zsebpénzedet, hanem olyan rutint is szerezhetsz, amivel később nagyobb eséllyel kaphatsz meg egy-egy állást. Összeszedtük, melyik munkával mennyit kereshetsz.

Az iskolaszövetkezeti adatok szerint az iskola mellett vállalt munka átlagos órabére nettó 650 forint körül van. A betanított munkát végző fiatalok nagyjából 550-750 forint közötti összeget kapnak óránként. A szak- vagy nyelvtudást igénylő melókkal akár 1800 forintot is lehet keresni óránként. A legmenőbbnek az informatikus munkák mondhatók, egy-egy jól megcsípett IT-s diákmunkával akár annyit is kereshetnek az egyetemisták, mint a felnőttek. Informatikusként, fejlesztőként az órabérek 1200 és 1800 forint között vannak, de akár a 2300 forintot is elérheti, ami egész szép kis summa. Ha valaki kiválóan tud egy-két idegennyelvet és van olyan szerencséje, hogy egy nemzetközi cégnél csípjen meg egy munkát, akkor akár kiemelkedő fizetést is zsebre rakhat. A felmérések szerint sok a lehetőség ebben az ágazatban, mert évek óta nagy az informatikushiány, aminek megoldására rengeteg cég tart oktatást és toborzást már középiskolásoknak is, hogy később magukhoz csábítsák az érdeklődőket. Az adatok azt mutatják, hogy az IT-szakmát választóknak a végzés után sem kell majd aggódniuk a megélhetés miatt, mert átlagosan bruttó 600-900 ezer forint körüli havi fizetéssel számolhatnak.

students-593323

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .