Anamnézis – A show 2. rész

Szerző: Diákszemmel

Szappanopera Diákszemmel módra. Ha eleged van a kötelezőkből, ha rongyosra olvastad a jegyzeteidet és végre egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor ess neki Bakonyvári Barbi novellájának. Folytatásos a sztori, ez itt a második rész. Az elsőt pedig itt olvashatod.

Anamnézis – A show

2. FEJEZET

– Hölgyeim és Uraim, kedves nézőink, köszöntöm önöket, ez itt az Anamnézis! Péntek esti hagyományainkhoz híven, ma is ízekre szedünk, és nyilvánosan elemeire bontunk egy önkéntes áldozati bárányt! Ma este, Hölgyeim és Uraim, Brenda Houchins kitálal! Én Prof. Dr. Peter Park vagyok, pszichoterapeuta, a ma este házigazdája, boncnoka, az analizátor!

A professzor lendületes karmozdulatot tett a 2-es kamera felé, mintegy invitálva a nézőket, és energikus léptekkel hátrasétált a magas üvegasztalhoz.  Felpattant a pohárszékbe, Brendával szembe, és összerendezgette a kezében tartott kártyákat. Gyönyörű, Christian Dior öltönyt viselt.

– Kedves Brenda, üdvözlöm Önt is a show-ban, nagyon örülök, hogy itt van velünk ma este. Tegeződhetünk, nem bánod?

– Jó estét mindenkinek, én is üdvözlöm a kedves nézőket és persze, tegeződjünk.

– Remek, akkor csapjunk is bele a közepébe, de előbb még azok kedvéért, akik először néznek bennünket, ismertetném a játékszabályokat. Ma este önkéntes báránykánk – mert hát, ugye, itt legtöbbször mindenki teljesen ártatlan, igazam van? – kacsintott Brenda felé – tehát Brenda a következő 1 hónap során péntek és szombat esténként a lehető legnagyobb részletességgel fogja nekünk eladni a sztoriját; kipakol, mi pedig vájkálhatunk! Itt most nincsenek tabuk, nincsenek titkok, és nincs olyan, „hogy erre nem válaszolok”! Brenda mindenre válaszol hölgyeim és uraim, az Önök kérdéseire is, amiket SMS-ben a képernyő alján látható telefonszámra küldjenek. Csak bátran emberek, bátran! Brenda nyereménye pedig nem kevesebb, mint 10.000 dollár!

Az utolsó szavak elnyújtott kiabálását hatalmas tapsvihar kísérte a fizetett közönség részéről. Peter Park magabiztosan mosolygott.

– Na, szóval, Brenda Houchins, hogy érzed magad Manhattan legnagyobb stúdiójában, miközben remélhetőleg egész New York néz minket?

– Köszönöm, hogy oldod a feszültségemet! Egyébként nagyon jól érzem magam, kicsit izgulok, de örülök, hogy itt vagyok.

– Minek köszönhetjük, hogy minket választottál? A 10.000 dolláron kívül persze. Tudod, erre mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi viszi rá az embereket, hogy több millió emberrel osszák meg a titkaikat.

– Én igyekszem nem így felfogni a dolgot, úgy gondolom, hogy egy olyan történetet osztok meg, amit tudni kell, vagy tudni érdemes. Magamtól, a személyemtől eltávolítva próbálom majd meg elmesélni, mert ha terápiára akartam volna menni, saját magamon segíteni, akkor nem itt ülnék, nem azon a helyen, amit az előbb leírtál. Én ezen a sztorin keresztül szeretnék valamilyen módon szólni az emberekhez.

– Tehát üzeneted van az emberek számára?

– Szerintem mindenkinek, aki ebbe a székbe beleül, van valamilyen nagyobb, önmagán túlmutató célja is, de semmiképp sem szeretnék prófétai szerepet tulajdonítani magamnak.

– Nos, igen, az már foglalt sajnos, bocsi. Na és a főnyeremény? Ilyen materiális dolgok is motiválnak?

– Nekem ez a nyeremény megváltoztatja az életemet… Úgyhogy állok elébe a kérdéseidnek.

– Ezt a választ vártam. Brenda Houchins, kezdődjön a vallatás!

Bakonyvári Barbi

 

talk-show-1149788_640
Vajon mi lehet Brenda titka, amit milliókkal akar megosztani?
Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel