5 indok, hogy soha ne tarts magadnál házibulit

Szerző: Diákszemmel

Első gondolatra tök jó ötletnek tűnhet, hogy áthívod magadhoz a haverokat hétvégén, amikor a szüleid elutaznak. De hidd el, akármilyen csöndes kis lazulásnak induljon is a buli, a vége tutira fékezhetetlen parti lesz, ami után a romok eltakarítása akár napokig is tarthat. Ha ránk hallgatsz, még egyszer átgondolod az egészet. Segítünk azzal, hogy összeszedjük neked, mi mindennel kell számolnod, ha házigazdára váltanál.

1. Rengeteg kiadás
Akármennyire is szűkmarkúskodnál, azért csak nem várod üres hűtővel a társaságot. Bármilyen olcsón szeretnéd is megúszni a bulit, tutira vennél néhány üveg üdítőt, sört, bort, csipszet, pizzát, az egyéb, még drágább hozzávalókról nem is beszélve. A zsebpénzed és a diákmunkával összeszedett kis vagyonod bánja a nagyvonalúskodást, szóval még mindig olcsóbban megúszod, ha inkább te mész vendégségbe egy üveg itallal.

2. Feszültség a szomszédokkal
A bulizás hevében még jó heccnek tűnik bosszantani a szomszédokat a zenével, hangoskodással, vagy a körbepisilt autóval, de hidd el, másnap rendesen égne a bőr az arcodról. Sőt, van rá esély, hogy egy-egy bátrabb szombat este után hosszabb távon és visszavonhatatlanul megromlik a viszony a mellettetek/fölöttetek/alattatok lakóval. A haverjaidat pedig egy idő után úgysem tudnád kontrollálni, vagyis az egészet csak úgy tudod megelőzni, ha egyszerűen más helyszínt kerestek az összejövetelnek.

3. Nehéz kirugdosni a vendégeket
Ha jól sikerült a mulatság, akkor azért, ha nem, akkor meg azért számíthatsz rá, hogy páran biztosan nálad maradnak a buli után is. Senkinek sincs kedve éjszakai járatra vadászni, vagy a taxival bajlódni, ezért igencsak esélyes, hogy másnap a nappaliban, a hálószobádban, a szüleid hálószobájában, a fürdőben, a garázsban, a wc-n is az elhajolt spanjaidba botlasz. Mindannyian más- vagy aznaposak lesznek, és a világon semmi jelét nem mutatják majd annak, hogy elhúznának tőletek. Kellemetlen lesz, ahogy noszogatod őket, főleg, hogy szeretnél kicsit egyedül lenni a saját másnapoddal.

4. Eltűnt tárgyak nyomában
Bármennyire is imádod a barátaidat, bármennyire is tűzbe tennéd a kezed értük, szinte borítékolható, hogy egy-két dolog eltűnik a lakásból. Szándékosan vagy véletlenül, az mindegy is, de elég ciki, ha a hazaérkező anyukád nem találja a kedvenc zenedobozát, vagy apukád az egyik kedvenc cd-jét. Mivel mindent úgysem tudsz elpakolni a vendégsereg elől, a legbiztonságosabb, ha nem is hívsz senkit magadhoz.

5. Végtelen takarítás
Még egy szerényebb családi összejövetel után is fárasztó a pakolás, hát még egy hangos szombat este után. Ráadásul az egy dolog, hogy az egész vasárnapod rámegy a rendrakásra, de sanszos, hogy olyan romok is hátramaradnak, amikkel rohadtul nem tudsz mit kezdeni. Például leszakadt függöny, alkohol- vagy egyébfoltos kanapé, összehányt szőnyeg. Azt pedig lesheted, hogy az életképtelen barátaid segítsenek neked, szóval – ha ránk hallgatsz – jobban jársz, ha minden hétvégére otthon tartod a szüleidet.

pexels-photo-7

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel