Keresik az ország legintelligensebb diákját

Szerző: Diákszemmel

Elindult a Nagy Diák IQ-teszt! A DUE Médiahálózat háromfordulós vetélkedőjében, a Mensa HungarIQa fejlesztésében készültek a feladatsorok.

A 17 és 24 év közöttiek első körben egy online kitölthető, adaptív teszten szállhatnak be a buliba. Ez a teszt az úgynevezett fluid intelligenciát méri, vagyis a játékosoknak azt a képességüket kell használniuk, amellyel újszerű problémákat oldanak meg, ezért nem támaszkodhatnak a korábbi ismereteikre. A teszt adaptív, ami azt jelenti, hogy a következő feladat a korábbiakra adott válaszok eredményétől függ, így a feladatok sorrendje mindenki számára más.

Az első fordulóban október 31-ig lehet részt venni az interneten. Akik 125-nél több pontot érnek el az online teszten, bejutnak a második fordulóba, amelyet november közepén rendeznek meg Budapesten. A középdöntőben részt vevő diákok ingyen tölthetik ki a Mensa HungarIQa hivatalos felvételi tesztjét, ami egyben felvételt jelenthet az ország legintelligensebb embereit tömörítő szervezetbe. A Nagy Diák IQ-teszt döntőjét november végén tartják. Ide már csak azok a középiskolások és egyetemisták jutnak be, akik minimum 135-ös IQ-val rendelkeznek, vagyis az emberiség legintelligensebb egy százalékához tartoznak. A külső szemlélők számára is izgalmas döntőben derül ki, hogy ki lesz a Nagy Diák IQ-teszt 2016 két győztese. A legintelligensebb lány és fiú a megtisztelő cím mellett okoseszköz fődíjat is nyernek.

A Nagy Diák IQ teszt első fordulója október 31-ig az alábbi linken érhető el: www.nagydiakiqteszt.hu

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel