Agyserkentő ételek

Szerző: Diákszemmel

A csoki agyserkentő hatása közismert: nem véletlen, hogy szinte minden vizsgázó előtt ott hever egy szelet, vagy egy egész tábla csokoládé a kabalák és a víz között. Most viszont amerikai kutatók további élelmiszerekről mutatták ki, hogy kifejezetten javítják a memóriát és növelik a tanulás hatékonyságát.

A nature.com beszámolója szerint a kísérletben azt vizsgálták, milyen hatással vannak a gyerekek gondolkodására a különböző zöldségek és gyümölcsök. 21 hónapos gyerekek vettek részt a kutatásban, és kiderült, hogy a hámozatlan szőlő, a bogyós gyümölcsök (vagyis a szamóca, az áfonya, a málna, a ribizli, szeder és a kökény), valamint a mogyorófélék rendszeres fogyasztása serkenti az agyműködést. Azok a babák, akik kaptak ezekből a gyümölcsökből, gyorsabban megtanulták az újdonságokat és hosszabb távon is emlékeztek a tanultakra.

Vagyis ha ezekből a gyümölcsökből és mogyorófélékből nassolsz tanulás közben, akkor hamarabb megragadnak az információk az agyadban. Érdemes vizsga előtt is csipegetni belőlük kicsit, hogy könnyebben előhívd majd a tanultakat.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel