Már a szemüveged is lehet okos

Szerző: Diákszemmel

Valós idejű tréning szemüveget fejlesztett az Oakley

A párbeszédre képes Radar Pace elemzi a teljesítményt, és akár valós időben módosítja az edzéstervet. A sportszemüveg márka az Intel együttműködésével dolgozta ki legújabb, párbeszédre képes modelljét, amely egy személyi edzőhöz hasonlóan az aktuális teljesítmény alapján edzés közben is képes módosítani az edzéstervet. Az okosszemüveg már Magyarországon is megvásárolható.

Az Oakley és az Intel közös fejlesztése, a Radar Pace névre keresztelt okosszemüveg egy valós idejű, hang alapú tréning rendszer, amely azt az érzést kelti, mintha edzésünket egy személyi edző követné. A beépített mikrofon és fülhallgatók segítségével folyamatos kommunikációban lehetünk az eszközzel, amely képes megválaszolni a kérdéseinket, analizálni teljesítményünket, és ez alapján személyre szabott edzéstervet készíteni.

A hagyományos tréner eszközökhöz képest a Radar Pace a megszokott egyirányú kommunikációval szemben a párbeszédre épül, és az edzés ideje alatt nemcsak elemzi, és kérés esetén közli aktuális teljesítményünket, hanem képes valós időben módosítani edzéstervünket.

A szemüveg kivitelezése az Oakley magas kritériumainak megfelelően történt. A szárakra és orrpapucsokra a márka szabadalma alatt álló Unobtanium gumi került, amely izzadás hatására erősebb tapadást eredményez. A kiváló látásélményt a cserélhető PRIZM lencsék garantálják.

A legújabb kütyü öt különböző nyelven ért, így angolul, franciául, németül, spanyolul és olaszul is megválaszolja kérdéseinket. A készülék Android és Apple telefonokhoz is csatlakozni tud, az érintőpanellel Sirit és Google Now-ot is aktiválhatjuk. A virtuális személyi edzőnk instrukciói mellett zenét is hallgathatunk, valamint igény szerint hívásokat is le tudunk bonyolítani.

A Radar Pace-hez különálló alkalmazás készült, amelyben testre szabhatjuk szemüvegünket, tárolhatjuk a korábbi edzések adatait, és edzéstervek között is válogathatunk. Az applikáció Android és IOS operációs rendszerekre is elérhető.

 

 

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel