Megvannak a legjobb egyetemek!

Szerző: Diákszemmel

A Pázmány, a Corvinus és az ELTE lett idén a három legjobb magyar egyetem – derül ki a Heti Válasz friss felsőoktatási rangsorából.

A Pázmány három képzési terület – informatika, jog és műszaki – rangsorában került első helyre, az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem pedig két-két rangsorban áll az élen (a Corvinus a gazdaságtudományokban és a társadalomtudományban, az ELTE a bölcsészettudományban és a pedagógusképzésben a legjobb).

Az ELTE és a Corvinus hagyományosan az élen áll a magyar felsőoktatásban, a Pázmány élre törése azonban friss fejlemény, bár az előzményei már az előző években is látszottak.

A legnépszerűbb szakok rangsorában semmi nem veszélyezteti a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezető szerepét, és az orvosképzésben is megingathatatlan a Semmelweis Egyetem dominanciája.

A Heti Válasz az előző rangsorokhoz képest egy jelentős újítást is bevezetett: már nemcsak a felvett hallgatók, hanem az oktatók kiválósága szerint is rangsorolták az intézményeket, vagyis figyelembe vették, hol oktatnak a legjobban képzett tanárok, és egy oktatóra hány hallgató jut, vagyis mennyire személyes a képzés.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel