Mostantól legózva tanulhatod a matekot

Szerző: Diákszemmel

Ne lepődj meg, ha mostantól a te sulidban, vagy a húgodéban, öcsédében megjelennek a tanórákon az építőkockák. Mostantól ugyanis a magyar iskolákban is elérhetővé válik a dán cég játékain alapuló oktatási módszer.

Első körben száz iskolában indítják el a programot, azokban, ahol a legerősebb volt a gyerekek lemorzsolódása. A programozásst, a matekot és a nyelveket is a népszerű játék segítségével tanulhatják a diákok.

Az 58 éves játék elveire alapozott módszer a tudás jobb elsajátítását, a problémamegoldást, a kreativitást és az összedolgozást segíti, továbbá megalapozza az olyan képességek elsajátítását, amelyek azon munkahelyek betöltéséhez lesznek szükségesek, amik ma még nem is léteznek. Tavaly szeptember óta több mint 50 iskolában próbálták ki a Lego matematikai oktatását,

a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a módszer a tantárgy oktatásában új megközelítést és lehetőséget ad.

Az együttműködés része, hogy tanárképzési programokkal a játékos tanítás, tanulás lehetőségére irányítják a figyelmet, közösen dolgoznak a magyar felsőoktatási intézményekkel. Szeretnék elérni, hogy a magyar sajátosságok is megjelenjenek az oktatási csomagokban.

A Lego Education tananyagai – legyen szó matematikáról, nyelvtanulásról vagy akár programozásról – ugyanúgy az építőjáték kockáira épülnek, mint a boltokban megvásárolható készletek.

A módszer használata közben megmarad a jól ismert játékosság, ugyanakkor ez egy manuális módszer, ami sokkal hatékonyabbá teszi a tanulás folyamatát, hiszen az ember sokkal könnyebben megjegyzi azokat a dolgokat, amelyek megérinthet, amit maga rakhat össze – írja az origo.hu.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel