Csak buli legyen szilveszterkor!

Szerző: Diákszemmel

A szilveszter éjszaka az év legbulisabb napja. Éppen ezért a legveszályesebb is. A mértéktelen alkoholfogyasztás és az erre az időszakra specializálódott bűnözők komoly fejfájást okozhatnak szüleinknek. Íme pár tipp, hogy a szilveszter csak a bulizásról szóljon.

  1. Mivel menjek?

Nagyon menő a haverok közé begurulni a buliba kocsival, az oszlopra csavarodni utána már kevésbé. Szilveszter éjjel válaszd inkább a tömegközlekedést!

Ha van a társaságban sofőr, akkor győződj meg róla hogy nem ivott. Ha nem szereted a buszozást, Budapesten 4:45-kor indulnak újra a metrók, de az éjszakai járatok egész éjjel közlekednek. Érdemes lehet még kora este taxit intézni a biztonság kedvéért.

2. Fő a biztonság!

A segélyhívok száma 112, érdemes elmenteni, illetve szüleidet gyorshívóra tenni

Ne menj egyedül sehova! Legalábbis az utcán ne. A biztonság kedvéért legyen mindig valaki melletted, ha át akarsz menni másik szórakozó helyre.

3. Öltözködés

Igencsak csípős lesz az éjszaka, szóval ha szabadtéri bulit választottál, mindenképp öltözz melegen. De akkor is érdemes felkapni egy pulcsit a kabát alá, ha csak egyik helyről sétálsz majd át a másikra. Vigyázz a táskádra, a pénztárcádat, pénzedet legjobb, ha belső zsebedbe rakod, nehogy a zsebesek lenyúlják.

4. Italok

Csak olyat igyál meg, amit a szemed előtt bontanak meg! Soha ne kortyolj bele gazdátlan pohárba, nem tudhatod, mi van benne. Sajnos rengeteg kábítószer van már a forgalomban, soknak az orvosok se ismerik az összetevőit, nem érdemes kockáztatni.

5. Étel

A kellemetlen élmények elkerülése érdekében mindig egyél, ha alkoholt fogyasztasz! Ha a szórakozóhelyen nincs rá lehetőség, akkor legalább otthon vagy a környéken dobj be egy gyrost vagy pár virslit!

Jó bulizást és boldog új évet!

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel