Hogyan töltsd hasznosan a téli szünetet?

Szerző: Diákszemmel

Tippek a napokig tartó tespedés ellen

Alig várod, hogy érezhesd a friss fenyő illatát, miközben a meleg bejglidet majszolod egy pohár kakaóval a kezedben? Erre már nem kell sokat várnod, hiszen hamarosan beköszönt a téli szünidő.

Eleged van a tanulásból, a rövid nappalokból, a hajnali kelésből? Van egy jó hírem, néhány rövid hét és megérkezik szeretetteljes, színes ünnepünk, a karácsony, amikor bűntudat nélkül falatozhatsz a nagyi mézes sütijéből. Azonban ha már kipihented az órákig tartó dőzsöléseket, az egész napos lustálkodásokat, és felpörgetnéd téli napjaidat adunk pár tippet, hogy mivel tehetnéd lendületesebbé, értékesebbé azokat!

1. Jégkorira fel!

Nemcsak a felesleges kilók ellen, de hangulatjavítóként is kiváló téli kikapcsolódás a korcsolyázás. Miközben a barátaiddal forralt bort kortyolgattok, kellemes zene szól és kibeszélitek a pasikat/csajokat, a felszedett kalóriák is égnek. Nem is kell hozzá más, csak néhány jó haver és egy kis jókedv. Ne vesztegesd az időd, keresd meg a hozzád legközelebbi jégpályát és élvezd a karácsonyi hangulatot!

2. Friss séta a szabadban

A korcsolyázni nem tudóknak is rejteget aktív időtöltést a tél. A talpad alatt ropogó hó, a havas fák, a friss levegő élénkéti tested-lelked! A hedonista ebéd után kapd fel a legmelegebb bakancsod és indulj el egy hosszabb sétára a családoddal, barátaiddal, kiskutyáddal! Ha havazik, az még nagyobb pluszt adhat egybekötve a szánkózással, hócsatával.

3. Adakozz!

Ha kinyitod a ruhásszekrényed, egyből a fejedre hullik jó pár ruhadarab? Régóta tervezed, hogy kiválogatod a cuccaidat? Akkor most itt az ideje! A karácsony és a vele együtt járó hideg beköszöntével még többen szorulnak meleg ruházatra. Ha neked is van olyan téli pulóvered, sapkád, kardigánod, amit megvettél, de a szomszéd lánynak/srácnak is „olyan van” és úgysem hordanád, vagy már kinőtted, ne habozz, válogasd ki őket! Szívesen fogadják a templomok, szervezetek, de még az egyetemeken, középiskolákban is találsz gyűjtőpontokat.

4. Háláld meg nekik!

Az édesanyád, nagymamád alig látszik ki a tennivalókból, egyik fogás után készíti a másikat, közben lesi kislánya/kisfia (aki Te vagy :D) minden kívánságát is? Könnyítsd meg dolgát azzal, hogy te is kiveszed a részed a házimunkában, a sütés-főzésben, a fenyőfadíszítésben. Kapd fel a kedvenc kötényed és irány a konyha. Azonban, ha távol áll tőled a gasztronómia világa, irány ki a kertbe és segíts az apukádnak a hólapátolásban. Hidd el, boldoggá teszed őket!

5. Egy kis agyserkentő a hosszú délutánokra

Az egész napos tv előtt ücsörgés már nem köt le? Csak néhány óra múlva kezdődik a Reszkessetek betörők? Kapj elő egy könyvet, amit évközben a sok tennivalód és (a lustaságod ☺ ) miatt nem tudtál elolvasni és mélyedj el a szavak rengetegében. Viszont, ha ezzel is beteltél, kutasd fel egy polcon porosodó társasjátékot, ami igazán meghitt hangulatot tud varázsolni az egész család számára.

+1. Írj!

Hálás vagyok, mert…

A mai modern világban, minden annyira kézzelfoghatónak és egyértelműnek tűnik számunka; a mindennapi étel, a tiszta ruha, meleg ágy, a szerető család. Ami nekünk természetes, az sokaknak csak egy álom.

Fogj hát egy füzetet és írd le, hogy miért vagy hálás! Szerintem hosszú lesz az a lista.

 

Dudás Dóra

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel