Sztárok és hírességek, akik mélyről kezdték

Szerző: Diákszemmel

Mi kell a sikerhez? Egyre jobban a napjaink részévé válik a kérdés. Szüleink, családaink, barátaink szemében (sajnos) egyre inkább a sikeresség a legfontosabb fokmérő. Egy-egy elrontott dolgozat, és máris jön a szidás, a cikizés. Mindannyian megbecsültek szeretnénk lenni, hiszen azt látjuk, hogy a tévében, reklámokban mindenki szép, boldog és sikeres, elérte a célját és érthető módon mi, a nézők is erre vágyunk, ezt táplálják belénk. Vajon akkor mi lehet a siker titka? A pénz? Papa, mama megvesz nekünk mindent? Valóban siker ez egyáltalán? Mint az a következő példákból is látszani fog, a siker inkább a kitartásban, célkitűzésben és a csipetnyi szerencsében van. Íme néhány híresség és sztár, akik a lehető legmélyebbről kezdték és végül a csúcsra törtek, mert nem voltak lusták dolgozni, és mert a végsőkig követték az álmaikat. Szalai Szilárd cikke.

Leonardo DiCaprio

Los Angeles legveszélyesebb környékén nevelkedett, több drogtanyával a környéken. Egy éves volt, amikor szülei elváltak, anyja ezután nehezen tudta eltartani.

Apja új házasságából született mostohatestvére reklámfilmekben szerepelt, innen kezdett el a fiatal Leonardo a televízió iránt érdeklődni. Karrierje nehezen indult, egyebek mellett nem amerikai származása miatt. Egy producer pl. a Lenny Williams nevet ajánlotta neki, hogy jobban elvegyüljön, de ő ragaszkodott saját nevéhez.

Jelenleg ő Hollywood legjobban fizetett színésze.

 

Nelson Mandela

Ő ugyan királyi családból származik (egy thembu törzsfőnök fia), azonban ebben az időben Dél- Afrika a Brit Birodalomhoz tartozott, így felnőtt korában rengeteg jogtalanság érte bőrszíne miatt. Kizárták az egyetemről, nem járhatott (más feketékhez hasonlóan) tömegközlekedéssel, stb. Ezen felindulva rendszeres résztvevője lett az egyenlőségi mozgalmaknak. 1964-1990-ig börtönben ült, terroristának bélyegezve. Szabadulása után 4 évvel, 1994-ben megnyerte pártja a választásokat és ő lett országa első fekete elnöke.

 

Daniel Craig

James Bondnak volt olyan pont az életében, mikor nem álca volt a hajléktalan külső. Színészi pályafutása ugyan már 16 éves korában, iskolai színdarabokkal, majd kisebb mellékszerepekkel elkezdődött, azonban a következő 20-25 évben nem lett keresett színész, így alkalmi, jelentéktelen szerepekből kellett eltartania magát. Az áttörés 1998-ban jött el neki és innen meg sem állt a 007-es öltönyéig.

 

Mariah Carey

Egy szegénynegyedben nőtt fel, környékükön gyakoriak voltak az erőszakos bűncselekmények. Szülei 3 éves korában elváltak. Anyja operaénekes volt, így hamar felismerte lánya tehetségét. Középiskola után New Yorkba költözött, ahol háttér énekesként dolgozott. Itt fedezték fel és kapott lemezszerződést. Dollármillióit talán már ő sem tudja számon tartani.

 

Jim Carrey

Az egyik legnyagyobb filmes humoristának gyerekkorában nem sok oka volt a vidámságra. 12 éves korában apja elvesztette állását, ezért kénytelenek voltak egy furgonban, majd egy sátorban élni. 1979-ben felléphetett a The Comedy Store-ban, ami meghozta neki az ismertséget. Azóta a világ egyik legismertebb és legjobban fizetett sztárja lett.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel