Kezdődnek a középiskolai felvételik

Szerző: Diákszemmel

Izgalomra felkészülni, jön az általános iskolások első igazi megpróbáltatása!

Most szombaton, január 21-én kezdődnek az írásbeli felvételik a hat- és nyolcévfolyamos gimnáziumokba, valamint a hagyományosnak mondható 9. évfolymaokra. Az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőknek is most kell megírniuk a vizsgát. Ha valaki valamilyen komoly ok miatt nem tud részt venni a felvételin, az január 26-án pótolhatja.

514 helyszínen zajlik majd a felvételi, 402 intézmény szervezésében. A 9. évfolyamos iskolák írásbelijén mintegy 54 200, a 6 évfolyamos gimnáziumi írásbelin csaknem 8000-en, a 8 évfolyamos gimnáziumi írásbelin mintegy 6000-en vesznek majd részt.

Az egyes iskolatípusok számára külön-külön feladatlapok készülnek, és a jelentkezőktől  nem lehet megkövetelni más írásbelin való részvételt a központi felvételin kívül. A magyarra és a matekra egyaránt 45 perc áll majd rendelkezésre, ezalatt tíz-tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk a tanulóknak, amivel tárgyanként 50-50 pontot szerezhetnek. A két feladatlap kitöltése között 15 perc szünetet kell tartani.

A gyerekek a vizsgáztató iskola honlapján, valamint a felvételi előtt az iskolaigazgatótól tudják meg, hogy hol és mikor nézhetik majd meg a kijavított dolgozatokat. Az eredményeket február 9-ig minden érintett megtudja a kiszemelt iskolától.

A középfokú felvételi menetéről részletes információk találhatók a www.oktatas.hu honlapon a köznevelés\középfokú beiskolázás\aktuális beiskolázási időszak menüpontban.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel