5+1 tipp, hogy túléld a Valentin-napot

Szerző: Diákszemmel

Ha a világ népességének pár nélküli feléhez tartozol, akkor biztosan te is izgatottan várod az idei Valentin-napot, hogy kiderüljön, melyik ismerősöd kapott öklömnyi marcipángolyót, ház méretű plüssmacit, világítós dobozban vörös rózsát, vagy mindezeket együtt. Miközben számodra a legnagyobb kérdés ezen a kedd estén is az lesz, hogy a laptopoddal vagy valamelyik unalomig nézett film társaságában evickélsz át a szerelmesek napja utáni időszámításba.

Összeszedtünk 5+1 jótanácsot, hogy könnyebb legyen átvészelned ezt a különös ünnepet.

  1. Ne nyisd ki a facebookodat. Még akkor se menj föl az oldalra, ha nagyon nagy indíttatást érzel. Ha mégis meg akarod nézni a hírfolyamodat, elmondjuk előre, mit látnál: Valentin-szerelmeseket moziban, étteremben, cukrászdában, edzőteremben, autópályán, gyorsétteremben, összebújva, csókolózva, ölelkezve, mosolyogva. Ezért felesleges a közösségi oldaladon időznöd, elég elolvasnod újra ezt a cikket.
  2. Ne érezd magad sajnálatra méltónak, szánnivalónak egy percre sem. Ez is ugyanolyan nap, mint a többi, tök mindegy, van-e valakid vagy sem. Örülj neki, hogy a te állapotod legalább garantáltan őszinte és kirakatmentes, a valót éled és nem is kell csalódástól tartanod.
  3. A legjobb, ha valamelyik szintén szingli barátnőddel vagy haveroddal töltöd az estét, úgy az esetleges szerelmi bánat miatti szomorkodás és az örömködés is könnyebb.
  4. Ne utáld a Valentin-napot. Gondolj arra, ha neked is lenne valakid, ez lenne az év egyik legjobb estéje. Hogy most pont nem így alakult, az szívás ugyan, de úgysem tart örökké ez az állapot.
  5. Ülj szinglinapot, gyűjtsd össze, mi minden bosszantott a legutóbbi exedben, szedd össze mindazt, amivel könnyebb, amióta nem vagytok együtt. Ünnepeld meg a szabadságodat úgy, ahogy csak jólesik.

5+1: Örülj neki, hogy nem kell a nagyon rosszul választott ajándék miatt kellemetlenkedned és eljátszanod, hogy mennyire odavagy a boldogságtól.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel