22 tipikus facebookozó…

Szerző: Diákszemmel

…akikkel biztosan te is összefutottál már a közösségi oldalon…

 

A kiskacsa
Aki akárhol, akárkivel is van, biztos, hogy posztol egy új képet az elengedhetetlen csücsörítéssel. Igen, tudjuk, hogy keskenyebbé teszi az arcot, és ez sokak számára vonzó cél lehet, de ez nem jelenti azt, hogy neked feltétlenül jól is áll. Vagy hogy bárkinek is. És hogy sok esetben nem úgy nézel ki tőle, mint valaki, akit épp gyomron öklöztek (csak hogy ne mellékhelyiséges példát hozzak.)

Az idézetes
Hidd el, akármennyit is posztolsz belőlük, nem tudsz mindenkit megmenteni velük. Általában az emberek, ha mások gondolatait akarják hallani, megkérdezik őket. Szükségtelen sokak számára érdektelen és sokszor kifejezetten értelmetlen idézetekben kommunikálnod mindenki orra alá a világfájdalmadat.

A random képes
Mindenki tudja, mit ettél, hol jártál, mit vásároltál, milyen fejet vágott a gyereked/kutyád/macskád/tengerimalacod/kaktuszod. De elárulok egy titkot. Nem a Facebook hibásodott meg, ha úgy látod, egyre kevesebbet mutat az ismerősszámlálód.

A célozgatós
Akinek akár kívülállóként is tisztában lehetsz élete minden mozzanatával, mert képtelen használni a cset funkciót, bár legalább nem nevesítve üzenget. „tudja akinek szól”. Nade nekem miért kell tudnom?!

A meteorológus
Akinek fizikai fájdalmat okozna, ha nem ő írhatná ki először, hogy esik a napsütés, vagy ha olyan meleg van, hogy hó potyog az égből, vagy hogy szárazság esetén megtelik a pocsolya. A hócipőnk meg az ilyen posztokkal.

A kérdező
Aki szó szerint veszi, hogy a Google a barátja, éppen ezért posztban kérdezi az ismerősein keresztül, hátha válaszol neki. „valaki tudja, hol tudok ezt és ezt venni?/Hogy találok oda a…?” Neked szükséged van valakire, aki kézen fog, és odavezet. És mindemellett közben remélhetőleg a telefont is kiveszi a kezedből.

 

pexels-photo-199497

 

Az igyekvő
Posztol, és látszik, hogy kegyetlenül vágyik a figyelemre, de akármit is tesz ki, azon összesen egyetlen lájk van. Anyukájáé. Vagy még rosszabb esetben a sajátja.

A vetkőző
Aki lájkkal fizet a boltban, azt reggelizik, összegezve: abból él. Más oka nem lehet az ilyen szintű lájk-éhségnek. De leleményes is, hiszen rájött, a ruhadarabok számának csökkenésével arányosan nő a lájkok száma.

A szellem
Ki tudja, mit csinál, ha csinál is valamit, mert nem futsz bele még lájk formájában sem, de azért az ismerőseid között mindig pihenget egy-egy ilyen potenciális stalkoló, vagy inaktív profil.

A vicces
Szerinte legalábbis. De azért néha ő is kifoghat olyan képeket, amin legalább el lehet mosolyodni. De többnyire inkább úgy érzed mellette, hogy egy jobb-rosszabb mémeskönyv lapjai közé szorultál.

A celeb
Akinek minden megmoccanásán minimum három jegyű szám mutatja a lájkokat. Emellett pedig általában osztja az észt, amiből sok esetben neki se jutott.

A meghívó
Mindketten tudjátok, hogy se te, se ő nem fog elmenni azokra az eseményekre, de természetesen a meghívókat kötelessége elküldeni, hogy mindenki tudja, milyen dolgok iránt érdeklődik. Akkor is,  ha senkit se érdekel.

A szomorú
Abból él, hogy más sajnálja. A posztjaiból csöpögnek a könnyek, hogy rövidesen vihesd szervizbe a beázott laptopod; és bár abszolút kiismerhető személy, még mindig van olyan, aki kommentben igyekszik vigasztalni, és érdeklődni, most éppen mi bántja.

A szülő
Legyen ez akár a tied, vagy egy újdonsült barátod, tuti, bele kell fulladj a pucér kisgyerekes fotókba. Szegény gyerkőc, ha felnő. Már nem csak attól kell féljen, hogy valaki kezébe kerül a vállalhatatlan képekkel telített fényképalbum.

Aki mindenen megjelöl
Legyen ez szelfi, vagy pont az ebédje, teljesen mindegy. Amíg az ismerőse vagy, biztos, hogy oda leszel jelölve, hogy lásd amit mutatni akar, és ne érezd magad magányosnak, hiszen így az összes értesítés nálad is folyamatosan ott fog csipogni. Hálás köszönetünk, ugyebár.

A játékos
Nem csak, hogy felkéréseket küld, de egész nap nézheted a hírfolyamodban, ha rekordot döntött. És ezek után ne legyenek magányos gamerekről szóló mémek…

A szerelmes
Természetesen minden nap másba, de persze elengedhetetlen, hogy te is tudj róla.

Az egészséges
Kaja, külső, életmód téren mindig meg tudja mondani a tutit. Holott példamutatása sok esetben kimerül annyiban, hogy jól kezeli a photoshopot.

Az unatkozó
Akinek ezt persze posztokban kell tudatni mindenkivel, hátha varázssuhintásra ettől kevésbé lesz unalmas, és valaki szóba áll vele.

A gyűjtögető
Na ez vagyok én. Akinek nincs jobb dolga, mint ilyen, és egyéb történetekhez ihletet gyűjteni magának az internet legsötétebb bugyraiból, hogy akár csak önmaga szórakoztatására is, de valahol meg legyen írva… mint a nagykönyvben.

A tagadó
Aki kíváncsian olvassa ezeket a sorokat, nagyokat bólogatva szörnyülködik a típusokon, és mindeközben elfelejt rájönni, hogy természetesen ő is beletartozik az egyikbe, amit rajta kívül amúgy mindenki tisztán lát.

Móra Anna

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel