A legőrültebb egészséges édességek

Szerző: Diákszemmel

Biztos te is találkoztál már az utóbbi években nagyon divatossá vált „egészség-mozgalommal”. Ez talán a lehető legjobb dolog, ami történhetett, hiszen nagyon sok ember élete változott meg azzal, hogy életmódot váltottak, étrendet cseréltek, és beiktatták a mozgást a mindennapjaikba – mivel arra inspirálták őket az Instagram- és Facebook oldalak.

Sajnos azonban sok embernek a diéta vagy az egészséges étkezés egyet jelent a salátával és a proteinturmixszal. Nos, most bebizonyítom neked, hogy egyáltalán nem ez a helyzet! Három őrült egészséges desszert receptjét ismerheted meg, amikkel még édesebb lehet az idei nyár.

Nutella csicseriborsóból

Bizony, jól értetted. Csicseriborsóból egy turmixgép és pár hozzávaló segítségével isteni finom krémet kapsz, ami nagyon hasonlít a „nagytestvérre”, de egyáltalán nincs benne hozzáadott cukor, illetve a szükségesnél több olaj. Mert mint tudjuk, a valódi Nutella nem csak cukros, de telis-tele van pálmazsírral.

Az elkészítéshez pedig nincs másra szükséged, csak csicseriborsóra, holland kakaóporra, valamilyen édesítőre (a folyékony fajta a legjobb) és vízre. Mennyiség nem tartozik hozzá, hiszen így ízlés szerint módosíthatod, hogy mennyire legyen kakaós, édes, krémes. Természetesen, ha szeretnéd, tehetsz bele plusz hozzávalókat, de ez így a legegyszerűbb verzió.

Banánfagyi 

Erről a fagyiról már rengeteg legenda kering az interneten. A növényi alapú (plant based) étkezést folytatók odáig vannak érte, hiszen krémes, hideg és isteni, anélkül, hogy akár egy csepp tej is került volna bele. És hogy mi kell hozzá? Elsősorban, egy roppant erős turmixgép. Azért kell, hogy erős legyen, mert különben eltörhet valamelyik alkatrésze, tönkre mehet a motorja (tapasztalatból mondom)! Másodszor pedig, egyszerűen banán kell hozzá. Az a legcélszerűbb, ha a már érett banánjaidat felkarikázod, és berakod őket a fagyasztóba pár órára. Majd, amikor kiveszed őket, hagyd egy kicsit kiengedni őket. Alapvetően a fagyihoz semmi más nem szükséges, de ha nagyon keményre fagyott a banán, lehet, hogy egy kis víz is szükséges lesz hozzá. Ne ijedj meg, nem fog elsőre egy krémes állag kialakulni. Ahhoz akár 5 percig is kell turmixolni, és néha le kell nyomkodni, hogy a kés elérje. De ettől függetlenül egy csoda finom desszert, és ezt is ízesítheted bármivel, például friss gyümölccsel, kakaóporral, mogyoróvajjal.

Avokádópuding 

Szintén egy nyers receptről van szó. Ugyanis avokádó és egy turmixgép segítségével extra gyorsan készíthettek egy finom, krémes csokipudingot. Nem kell más hozzá, csak egy vagy kettő avokádó, holland kakaópor és édesítő. Fontos azonban, hogy egy érett avokádót kell használni, különben a puding darabos marad, és nem lesz olyan csábító kinézetre. Tehát egyszerűen, ugyanúgy ahogy a Nutella-receptnél, „állítsd be”, hogy mennyire szeretnéd kakaósra és édesre a pudingodat, és turmixold össze! Ha nem volt gond a gyümölcs érettségével, akkor egy krémes és selymes krémet kell kapnod.

Ezek a legegyszerűbb, és egyben legőrültebb egészséges receptek, amelyeket te is elkészíthetsz otthon, néhány egyszerű hozzávalóból!

+1 TIPP: a kisgyerekeket így sokkal könnyebb rászoktatni a gyümölcsökre és a zöldségekre, ha azt hiszik, hogy közben valami teljesen mást esznek, de te is becsaphatod magad ezzel. A sorozat következő részében pedig tippeket kaphatsz arra, hogy mi a helyzet akkor, ha sós ételt kívánsz!

Horváth Klaudia

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel

1 thought on “A legőrültebb egészséges édességek

Comments are closed.