Hogy ismerd fel a depressziós embert Instagram képei alapján?

Szerző: Diákszemmel

Egy kutatás során 166 résztvevő 44.000 Instagram fotóját vizsgálták, hogy kiderítsék: vannak-e depresszióra utaló jelek a posztolási szokások mögött? A válasz igen.

A posztolás gyakoriságát vizsgálták, azt, hogy mennyi like-ot és mennyi kommentet kap egy fotó, illetve, hogy mennyi arc van egy fotón.

Azt találták, hogy a depresszív emberek többet posztolnak és sűrűbben, a képeik ugyan több kommentet, de kevesebb lájkot kapnak, és a megosztott fotókon kevesebb arc szerepel, mint a nem depressziós emberek képein.

Vizsgálták magukat a képeket is, és arra jutottak, hogy a depresszív emberek sötétebb, kék és szürke tónusú képeket osztanak meg, és kevesebb szűrőt használnak, mint nem depressziós társaik. Ha mégis használnak valamilyen filtert, akkor valószínűleg olyat, ami fekete-fehérre változtatja a képet.

instagram_02

Ami érdekes, hogy a kutatás során nem csak azoknál az embereknél tudták beazonosítani a depressziót, akiknél már orvos diagnosztizálta, hanem azoknál is, akik még nem jártak orvosnál, még csak kialakulóban volt a probléma.

A kutatók elismerték, hogy kicsi mintán dolgoztak, ami ráadásul speciálisan volt válogatva, hiszen sok olyan önként jelentkező volt, aki valóban orvosilag megállapítottan depressziós, mégis úgy érzik, az eredményeik biztatóak a technikájuk jövőbeni használatára nézve.

Forrás: lifehacker.co.uk

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel

1 thoughts on “Hogy ismerd fel a depressziós embert Instagram képei alapján?

Comments are closed.