Jim Carrey döbbenetes új arcáról – nézd meg a kisfilmet!

Szerző: Diákszemmel

Pár évvel ezelőtt már megjelent néhány cikk, amely lehozta Jim Carrey nyilatkozatát, ahol a színész elmondta: szeret festeni, vannak is elkészült alkotásai. Akkor még nem robbant különösen nagyot a hír, most viszont elkészült egy hat perces kis dokumentumfilm, amelyben már a kész alkotások is láthatók – és erről beszél az egész internet.

„Hogy mit csinálsz az életben, azt nem te döntöd el: az választ téged. Legfeljebb választhatod azt, hogy nem csinálod.” Ezzel kezdi Jim Carrey, aki a filmben elmondja, hogy néhány évvel ezelőtt, amikor épp szerelmi bánattal küzdött, akkor szeretett bele igazán a festésbe. Olyan megszállott lett, hogy a lakás tele volt festményekkel.

jimcarrey_02

A legérdekesebb az, ahogy a színész, akit idétlen vígjátékokban szoktunk meg az elképesztő gumiarcával, most milyen átéléssel beszél a saját művészetéről, festményeiről.

Hajnali ötkor is ezzel foglalatoskodik, akkor éppen szobrot készít, és arról mesél, hogy az benne a legjobb, hogy te magad, mint alkotó, sem tudod, hogy pontosan mit jelent az alkotás, amit elkészítesz. Elindulsz egy ötlettől, van egy terved, és aztán csak egy évvel később látod meg, hogy az adott mű éppen mit mondott el neked magadról.

jimcarrey_03

Szereti a festészet nyújtotta szabadságot, azt, hogy miközben készít valamit, senki nem mondja meg neki, hogy mit lehet és mit nem lehet. Egyfajta szolgálatként éli meg az alkotás folyamatát: a saját tudatalattiját szolgálja közben, amivel ráadásul egy olyan művet hoz létre, amihez az emberek később kapcsolódni tudnak.

Ez a kettősség már gyerekkorában is jelen volt az életében, mint mondja, a gyerekkora egyik felét azzal töltötte, hogy a nappaliban produkálta magát másoknak, a másik felét pedig a szobája magányában, ahol rajzolt és verseket írt. A „menj a szobádba” nála tehát nem nagyon működött büntetésként, hiszen a szoba maga volt a mennyország.

jimcarrey_04

Az internet akkor lett tele a Jim Carrey festészetéről szóló cikkekkel, amikor LeBron James, az NBA sztárja is megosztott a filmet Twitteren, csodálkozásának adva hangot, hogy milyen hihetetlenek is a színész képei.

Jim Carrey: I Needed Color from JC on Vimeo.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel