Kimaxolnád a nyár hátralevő részét? Alternatív fesztiválajánló

Szerző: Diákszemmel

Nem fogjuk felhívni a figyelmed a Szigetre, hiszen nyilván úgyis tudod, hogy van, mikor van, kik lépnek fel és mész-e. Helyette olyan fesztiválokat ajánlunk, amelyekről nem biztos, hogy eddig tudtál, de lehet, hogy érdekel.

Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál

Komárom, Monostori erőd
Augusztus 10-13.

Amerikai Autók a 30-as évektől napjainkig. Ha te is rajongója vagy ennek az életérzésnek, ha jól jönne egy adrenalin-löket, ha csak gyönyörködnél a szebbnél szebb kocsikban, akkor ez a program neked való. 1500 autó, és rengeteg program várja a több mint 20.000 látogatót.
http://usacar.hu/

amrikaiautofesztival

Szentendrei szerb búcsú (népzenét kedvelőknek)

Augusztus 18-20.

A fesztivál a délszláv hagyományokat helyezi a középpontba: alkalmat kínál a szerb kultúra, népszokások, népviselet, táncok, zene megismerésére autentikus, szerb zenekarok tolmácsolásával. A kulturális programokon felül a Duna-korzón felállított gasztronómiai vásárban hagyományos szerb ételeket, italokat kóstolhat a látogató. Késő estébe nyúló kólózással, kívánságlámpások úsztatásával zárul a rendezvény. A háromnapos esemény kiemelt programjai: fellép Magyarország első Balkán Rezesbandája, a Babra zenekar, a Gyöngyharmat együttes, a Poklade zenekar, Boban Marković, a világhíres szerb trombitaművész.
iranyszentendre.hu

szentendreiszerbbucsu

Extrémsportok Fesztiválja

Budapest, Kopaszi gát
Augusztus 18-20.

Életük legnagyobb lehetősége előtt állnak a magyar BMX-esek, az extrém sportok világkupájának budapesti fordulójáról hosszú távon akár az olimpiáig is eljuthatnak. A BMX freestyle egyre elismertebb sportág világszerte, 2020-ban már a tokiói olimpián is szerepelni fog a versenyszámok között. A FISE Budapestet augusztus 18. és 20. között rendezik meg a Kopaszi Gáton, 55 országból várnak versenyzőket, és több százezer nézőre számítanak.
freestylebmx.hu

extremsportok_fesztivalja

Gyüttment Fesztivál

Oszkó
Augusztus 24-27.

Ez az ország első zéró hulladék szemlélettel megrendezett fesztiválja. Az oszkói szőlőhegyi pincesoron a környezettudatos életet választó vidékiek és városiak gyűlnek össze. Rengeteg programmal készülnek a szervezők, lesz szó a hagyományos népi építészetről, a fenntartható ruházkodásról, a tartósítószer nélküli tartósításról. Komolyan gondolják a zéró hulladékot: nem lesznek kitéve kukák sem! Már akkor is érdemes elmenni, ha érdekel a kihívás. 🙂
gyuttmentfesztival.hu

gyuttment_fesztival

Országos csokoládéfesztivál

Szerencs
Augusztus 25-27.

Tizedik alkalommal várja az országhatáron innen és azon túlról érkező vendégeket, kiállítókat Szerencsre az Országos Csokoládé Fesztivál. Péntek estétől vasárnap délutánig változatos kulturális programok, nyereményjátékok, sportversenyek, édesség bemutatók és kóstolók, vásári forgatag, csokoládéból készülő mesefigura-szobrok, csokoládé kalandpark, és még sok-sok édes meglepetés kínál felhőtlen szórakozást gyerekeknek és felnőtteknek.
csokoladefesztival.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel

1 thought on “Kimaxolnád a nyár hátralevő részét? Alternatív fesztiválajánló

Comments are closed.