5 dolog, amit tudunk a Stranger Things 2. évadáról

Szerző: Diákszemmel

A Stranger Things volt 2016 talán legjobb sorozata. A Netflix gyártotta, ’80-as évekből származó popkulturális utalásokkal teli izgalmas alkotás éppen egy hónap múlva, október 27-én tér vissza a második évaddal. A készítők nem sokat árulnak el az új epizódokról, de néhány dolgot azért már tudunk.

1. Eggyel több epizód lesz

Az első évad 8 egyórás részből állt – amit simán le lehetett tolni együltő helyedben is. A második évad ugyan nem lesz sokkal hosszabb, de 9 epizódból fog állni. Már a címüket is tudjuk, lehet spekulálni, vajon melyik mit jelent:

„Madmax”
„The Boy Who Came Back To Life”
„The Pumpkin Patch”
„The Palace”
„The Storm”
„The Pollywog”
„The Secret Cabin”
„The Brain”
„The Lost Brother”

2. Minden gyerek visszatér

Az első évad összes főszereplője visszatér a második évadban. Ez azt jelenti, hogy a Millie Bobby Brown játszotta Eleven is.

3. 1984-ben játszódik és sötétebb hangulatú lesz

A valós időnek megfelelően egy évvel később, 1984-ben játszódik majd a cselekmény. Ez azt jelenti, hogy a popkulturális referencia az Indiana Jones és a végzet temploma és a Szörnyecskék.

Az alkotó Duffer testvérek elmondták, hogy ők szeretik A végzet templomát, bírták, hogy annyi gyereket összezavart akkoriban. Ezzel kapcsolatban elmondták, hogy ők nem szeretnék traumatizálni a gyerekeket, de sötétebb hangulatú és különösebb lesz ez az új évad.

4. Önálló történet lesz, nem folytatás

A második évadot akkor is élvezni tudod, ha az elsőt nem láttad (bár javasoljuk, akkor pótold), és a kilencedik epizód végén nem cliffhangerrel hagyják lógni a rajongókat, hanem rendesen lezárják majd a cselekményt.

Olyan lesz tehát a második évad, mint egy komplett film. Ross Duffer elmondta, hogy az új évad egy új célt hozt, és a kérdés az, hogy a hősök meg tudják-e ezt oldani a végére.

Az új évad elkészítésében James Cameron volt az inspirációjuk, aki szerintük úgy tud folytatásokat készíteni, hogy azokat egészen újnak érezzük az eredetihez képest, de közben nem veszítjük el, amit az első részben szerettünk.

5. Az első epizódban elhagyjuk Hawkins határait

Minden titok marad az egyes részekről mindaddig, amíg meg nem nézhetjük magát az alkotást, de annyit elárultak, hogy az első részben egy kicsit elkirándulunk a megszokott Hawkins, Indiana helyszínről.

Matt Duffer elmondta: a nyitójelent nem Hawkins-ban játszódik majd.

Szóval, már csak egy hónapot kell várni az új évadra, addig is, érdemes újranézni az elsőt, hogy hangulatba kerülj. Ha pedig még nem láttad, addig van lehetőséged javítani a mulasztást!

Forrás: mentalfloss.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel