Miért legyen legalább 8 napos a nyaralás?

Szerző: Diákszemmel

Néha nagyon jót tesz egy hosszú hétvége feltöltődés, mégis, ha teheted, az igazi pihenésre szánj legalább 8 napot.

Ugyanis legalább ennyire van a kutatók szerint szükség arra, hogy kikapcsolódj és felfrissülj. A vidám nevű Journal of Happines Studies újságban publikált cikk szerint a boldogságérzetünk és az általános jó közérzetünk ugrásszerűen megnő, ha tartunk egy kis szünetet a mókuskerékben. Ez a boldogságérzet egészen a nyolcadik napig tud fokozódni.

Érdekes, hogy utána viszont a leszálló ág következik. A 11. napig csökken a boldogságérzet, talán már honvágyad kezd lenni, vagy egyszerűen unatkozol.

Miért éppen 8 nap? Úgy gondolják, hogy azért, mert ennyi időbe telik, amíg megszabadulsz minden munkás gondolattól és stressztől.

Sajnos azonban arra is jutottak, hogy a boldogság-érzet hipp-hopp elmúlik, amint vége a nyaralásnak – ha 2 napot voltál, ha 8-at. Kipihentebb és frissebb persze maradsz, de az elménk sajnos hamar visszazökken a szürke hétköznapokba, és rájön, hogy a vakációnak vége.

Ezzel együtt azt javasolják, hogy ha teheted, tölts el 8-10 napot egy-egy szabadság idején pihenéssel/utazással. Azt is mondják, hogy nem érdemes egyszerre kivenni a szabadságod, sokkal jobbat teszel magadnak, ha sok kicsi 8 napos etapot iktatsz be, így több lehetőséget adsz magadnak a feltöltődésre.

Forrás: Journal of Happiness Studies

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel