Mit árul el rólad, ha libabőrös leszel a zenétől?

Szerző: Diákszemmel

Az agyban fellelhető strukturális különbségekre utal, és kapcsolatban áll az érzelmek skálájával, melyek átélésére képes vagy.

Nagyon sokféle módon reagálunk a zenére: van, akinek a nyugtató hatásai fontosak, mások inspirációt nyernek belőle és felpörögnek vele a munkához, megint mások pedig katartikus élményként élik meg, és megszabadulnak általa a mindennapi nehézségektől.

Az, hogy hogyan reagálunk a zenére, az agyunk strukturális különbségeitől függ – állítja Matthew Sachs, PhD tanuló

A kutatását mindössze 20 emberen végezte el, tehát nem beszélünk tudományos tényről. Mégis, ő azt állítja, hogy azok, akik libabőrösek lesznek a zenétől, azoknak az agyában több rost köti össze a hallókérget azzal a résszel, amely az érzelmek feldolgozásáért felelős, vagyis az esetükben ez a két terület jobban kommunikál egymással.

Mit jelent ez valójában? Aki libabőrös lesz a zenétől, az érzelmek szélesebb skáláját éli meg.

Célja, hogy kitágítsa kutatását és ezzel elősegítse annak megértését, hogy milyen individuális különbségek figyelhetők meg az érzékelés hatásaiban. Úgy gondolja, ezzel a depresszió különböző formáinak kezeléséhez is hatékonyabban lehetne hozzáállni.

A depressziós ember elveszíti a képességét, hogy élvezze a mindennapi dolgok örömét. Ez akár zeneterápiával is kezelhető lenne!

Szóval, ha libabőrös leszel a kedvenc zenéd hallatán, örülj neki! Azt jelenti, hogy több mindent érzel, mint az átlag!

Forrás: consequenceofsound.net

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel