Blogot írsz? Így legyél sikeres

Szerző: Diákszemmel

Egyre több diákblog létezik, így egyre nagyobb kihívást jelent, hogy kitűnj a többiek közül. Adunk néhány tanácsot, mire érdemes figyelni.

Téma

Válassz több, egymáshoz közel álló témát a blogod alapjául, így szélesebb olvasóközönséged lesz. Azzal nagyon le tudod szűkíteni az érdeklődők körét, ha csak egy témát jársz mindig körül, de persze arra is kell figyelni, hogy ne egymástól teljesen távol álló témákat válassz. A cél az lenne, hogy az egyik téma miatt odajön a blogodra, annak a másik is érdekes legyen.

Kinézet

Fontos az igényes, szép kialakítás: használj színeket, képeket. Fontos, hogy egységes stílust képviselj a megjelenésben, így az olvasók könnyen felismerik a blogod. Legyen jól átlátható az elrendezés, rendezd a cikkeket kategóriák szerint is. Aki csak odatéved a blogodra, ő is könnyen megérthesse, hogy miket találhat itt.

Tudás

Fontos, hogy rendelkezz valós ismeretekkel a témában, amiről írsz. Az olvasók információkra, konkrétumokra kíváncsiak, ezért adj át nekik tényleges, használható tudásanyagot. A blogbejegyzések hatással lehetnek olvasók széles körére, ezért elengedhetetlen, hogy világosan fogalmazz, hogy átmenjen az üzenet.

Rendszeresség

Nincs rosszabb egy blog esetében, mint amikor az érdeklődő olvasó beírja a címet, és azt látja, hogy az utolsó bejegyzés egy hónapja volt. Ő akkor nem fog rendszeres olvasóvá válni. Ha már blogírásba kezdesz, fontos, hogy rendszeresen publikálj bejegyzéseket. Hogy ezeknek mi legyen a gyakoriság, azt te döntöd el. Lehet hetente, de akkor minden héten ugyanazon a napon érkezzen meg az új bejegyzés. Így az olvasók tudnak rá számítani.

Te milyen témában blogolnál szívesen?

Forrás: studentwire.co.uk

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel