Mit csinálsz szakítás után a Facebookon?

Szerző: Diákszemmel

A szakítás sosem volt felemelő élmény, de mióta itt van nekünk a sok közösségi médiás felület, azóta még kellemetlenebb tud lenni. Miért? Egyrészt mert hiába tiltod-törlöd le az exed, a közös ismerőseitek képein ugyanúgy feltűnhet, ahol azt látod, hogy jól érzi magát. Miért érzi jól magát? Másrészt pedig neked is el kell döntened, hogy hogyan viselkedsz: mint aki nagyon szomorú, vagy mint aki boldogabb már nem is lehetne.

És az, hogy melyiket választod, tulajdonképpen független attól, hogy te szakítottál vagy sem. Az viszont mindkét esetben közös, hogy tudod: igenis komoly jelentése van minden egyes posztnak, amit most megosztasz, így nem nagyon maradhatsz közömbös.

Tiltás? Törlés?

Az szinte biztos, hogy le fogod tiltani a posztjait, mert nem vagy rá kíváncsi, hogy ő mit üzen most a fotóival. De ha letörlöd, akkor ő sem láthatja, hogy te miket osztasz meg. Ezt pedig valószínűleg nem akarod. Ha akarja, kémkedhessen csak a bejegyzéseid után!

Fotók

Az sem mindegy, hogy milyen képek jelennek meg most rólad a Facebookon. Szomorú hangulatfotók, amin ki sem bújsz az ágyból egész hétvégén? Vagy éppen azt szeretnéd megmutatni, hogy te nagyon is jól mulatsz?

Ha ez utóbbi, akkor nyilván ügyelsz arra, hogy ne csak te legyél a képeken, sőt, lehetőleg ne szelfizz, hanem valaki más készítse el a fotót. Úgy sokkal spontánabbnak tűnik. 🙂

Ha külön bosszantani akarod, akkor olyan tevékenységekről posztolsz fotót, amit ő kifejezetten nem élvezett volna, vagy ahol kifejezett jól mulatott volna.

Zene

Hát igen, hirtelen nyilván minden zene nagyon összetetten fejezi ki mindazt, amit érzel, és ezért késztetést is érzel, hogy megoszd őket. Azért azt nem árt tudnod, hogy ha a dalszövegben valahol el van rejtve egy olyan sor, hogy úgy bántottál, pedig én bíztam benned, hát az lehet, hogy rajtad kívül nem mindenkinek olyan félreérthetetlen üzenet.

Ne izgulj, előbb-utóbb el fogsz jutni arra a pontra, amikor nem érdekel, hogy az exed érez-e bármilyen üzenetet a posztjaidban, olvassa-e egyáltalán, és már te sem fogod számon tartani, hogy mennyi este ment el otthonról. Az a rész már sokkal jobb lesz, kitartás!

Forrás: lifehacker.co.uk

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel