Így marad szép a karácsonyfa az ünnepek alatt

Szerző: Diákszemmel

Ha igazi fenyőfa nálatok otthon a karácsonyfa, akkor nyilván szeretnéd, ha minél tovább szép maradna. Kövesd ezt a néhány egyszerű tippet, ami segít, hogy friss és üde maradjon a fenyő.

1. Friss vágás

Ez olyan, mint mikor virágot veszel, ugyanaz érvényes a fára is: frissen kell levágni a szárát. Ezt otthon kevésbé tudod megvalósítani, mint egy csokor tulipán esetében, ezért a fa vásárlásakor kérd meg az eladót, hogy fűrészeljen le egy friss korongnyit a törzs aljából, így a fád tud majd vizet felvenni.

2. Válaszd ki a megfelelő karácsonyfatartót

Keress olyat, amibe lehet vizet tölteni, ám a fa elhelyezésénél figyelj arra, hogy a fa törzse ne lógjon bele a vízbe – ez mégsem virág. Legyen közel a vízhez, így a párolgásból megfelelő nedvességet tud felszívni.

3. Megfelelő hely a szobában

Ez talán evidens, de ne tedd a fűtőtest mellé a karácsonyfát, mert ettől hamar kiszárad. Tedd a meleg forrásától a lehető legmesszebb.

4. Locsold

Sűrűn ellenőrizd a fenyőfatartóban a víz mennyiségét, ugyanis meg fogsz lepődni, mennyit megiszik a fa 🙂 Naponta is újratöltheted.

Ha viszont teheted, akkor inkább vegyél visszaültethető fenyőt, amit aztán elültetsz a kertben, rokonoknál, ismerősöknél!

Forrás: lifehacker.co.uk

 

 

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel