14 gyakori álom és a jelentése

Szerző: Diákszemmel

Elvileg minden ember álmodik 90 perc és 2 óra közötti időtartamon keresztül egy normál alvás során. Egy kutatócsoport a DreamsCloud adatbázisa alapján összeszedte, hogy mi a 14 leggyakoribb álom, és hogy ezek mit is jelentenek.

1. Üldöznek

Valószínűleg már mindenki álmodta azt, hogy üldözik, és erre könnyű emlékezni is, mert sokszor felriadunk belőle. A napközbeni stresszes állapot csapódik le ilyenkor a testben, az gerjeszti ezt az álmot. Általában egy olyan megoldandó dolgot jelöl, amivel foglalkoznunk kellene, de próbáljuk tologatni.

2. Ház

Az, hogy egy háznak melyik helységével álmodunk, utalhat arra, ami napközben foglalkoztat minket. Ha például pince van álmunkban, az egy rég elfeledett, vagy direkt elfelejteni próbált dologra utál. Ha nappali vagy hálószoba jelenik meg álmunkban, az azt jelenti, hogy valaki olyan foglalkoztat most bennünket, aki közel áll hozzánk.

3. Étel

Ha kajával álmodunk, az nem feltétlen jelent szó szerinti éhséget (sőt, ha valóban éhesen fekszünk le, akkor inkább csak nyugtalanul alszunk), inkább elvontabb dolgok, mint új infók, rejtélyes ügyek megoldása iránti éhséget. Az érzelmeinkhez és az intellektusunkhoz kapcsolódik, és energiát, tudást szimbolizál.

4. Kisbaba

Volt köztetek olyan, aki úgy riadt fel, hogy gyorsan ellenőrizte, ugye a valóságban nem több hónapos terhes? A terhességről álmodás általában arra utal, hogy az az újdonság foglalkoztat minket, ami épp kialakulóban van az életünkben.

5. Meztelenség

Meztelenséggel általában akkor álmodunk, ha a való életben valami miatt sebezhetőnek, kiszolgáltatottnak érezzük magunkat.

6. Zuhanás

Ez is a felriadós álmok közé tartozik, és általában azt jelenti, hogy benne vagy egy olyan spirálban, amit nem tudsz irányítani, és nem feltétlen arra halad, mint szeretnéd. Ha viszont lassú zuhanásról álmodsz, az jelentheti az elengedést is, ami sok esetben jó dolog.

7. Repülés

Ha magasan repülsz és te irányítod, az azt jelenti, hogy éppen egy nagyon magabiztos fázisban vagy az életedben, mert úgy érzed, jól teljesítesz, és haladsz a céljaid felé.

8. Halál

Ez egy ijesztő álom, de általában nincs köze ahhoz az emberhez, akinek a haláláról álmodsz. Inkább arra utal, hogy valami jelentős dolog most a végére ér az életedben, és még nem tudod, mi lesz utána.

9. Lebénulás

A REM fázis és a felébredés közötti szakaszban fordul elő, amikor azt álmodjuk, hogy nem tudunk mozdulni, indulnánk, de nem megy. Általában arra utal, hogy úgy érezzük, nincs az irányításunk alatt az életünk valamelyik aspektusa.

10. Tanulás

Ülsz egy vizsga fölött, amire nem készültél, és próbálod kitölteni a papírt – ez egy gyakori álom. Azok, akik épp végeztek a vizsgaidőszakkal, gyakran álmodják ezt. 🙂 Emellett viszont arra utal, hogy úgy érzed, nem vagy felkészülve a feladatokra, amikkel meg kell birkóznod a következő napokban.

11. Járművek

A jármű általában az életünkben bekövetkező, nem valódi, aktuális utazást szimbolizálja. Ha tehát valami nagy dolognak vagy a közepén, akkor ha azt álmodod, hogy síneken közlekedik ez a jármű, akkor úgy érzed, uralod az adott folyamatot. Ha a járműnek kerülgetnie kell az akadályokat, akkor úgy érzed, téged is jelentősen gátolnak az akadályok.

12. Emberek

Ha valakiről álmodsz, az nem csak azt jelentheti, hogy ő foglalkoztat, utalhat arra is, hogy az illető rendelkezik egy olyan tulajdonsággal, amivel te is szeretnél.

13. Víz

A víz legtöbbször érzések kifejezése: a víz tisztasága utal arra, hogy mennyire tudsz megbirkózni azokkal az érzésekkel, amelyek most áthatják a mindennapjaid.

14. Szex

Az álombéli szex azokra az érzéseidre utal, amelyeket az iránt érzel, akivel álmodban szexelsz. – Ez mondjuk kicsit elvont így, pláne, hogy még arról sem szól a fáma, hogy kellemes vagy rossz érzések ezek.

Forrás: Studentproblems

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel