5 ok, amiért hallgass klasszikus zenét tanulás közben

Szerző: Diákszemmel

A hangok frekvenciája sok módon lehet ránk hatással, így például növelheted vele a koncentrációt is.

Tudósok sokat foglalkoznak azzal, hogy milyen módon van ránk hatással a hangok frekvenciája és a zene maga. Ugyan képesek vagyunk egyszerre koncentrálni a tanulásra és egy zene szövegére, de ez például már multitasking a részünkről, és erre bizony nem mindig van energiánk.

Miért hallgass tehát inkább komolyzenét tanulás közben?

1. Megnyugtató

A klasszikus zene megnyugtató hatással van ránk, ami segít abban, hogy legyen türelmünk a tanulásra koncentrálni. Relaxált állapotban könnyebben fókuszálsz egyetlen dologra, nem kalandozik el állandóan a figyelmed.

2. Mozart-hatás

Ez valóban működik! Persze, itt rád van bízva, hogy találd meg a megfelelő zenét. Az a lényeg, hogy egy bizonyos zene képes a tanulási képességeidet hatékonyabbá tenni, az agyad fogékonyabbá válik arra, amit szeretnél megjegyeztetni vele.

3. Javítja a hangulatot

Folyamatosan ülni a könyv fölött nincs a legjobb hatással a lélekre, de a klasszikus zene segíthet, hogy jobb legyen a hangulatod. Mivel egy komolyzenei darabban sok hangszer van és folyamatosan változnak a hangulatok, felpezsdíti az agyad is.

4. Jót tesz a vérkeringésnek

Ha már közel a határidő és stresszes vagy, akkor különösen jót tesz a klasszikus zene. Ez ugyanis segít, hogy csökkenjen a vérnyomásod, ami csökkenti a stressz szintet is, és máris jobban vagy.

5. Örömet okoz

Hiszed vagy nem, a klasszikus zene képes arra, hogy miközben ellazít és segít fókuszálni, örömet is okozzon. Ha fáradt vagy, érdemes elindítani egy komolyzenei darabot, és az majd revitalizál. 🙂

Kipróbálod?

Forrás: studentproblems.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel