Egy app kuponokkal jutalmaz, ha nem böngészed a telefonod tanulás közben

Szerző: Diákszemmel

Minden 20 percért, amikor nem szakítod meg a tanulást a telefonod böngészésével, pontokat kapsz. A pontokat később beválthatod kuponokra, amikkel éttermekben, moziban kapsz kedvezményt.

Az okostelefon rengeteg előnye mellett hozott egy nyilvánvaló hátrányt: könnyen elterelődik miatta a figyelmünk, ha valami olyat csinálunk, ami nem köt le annyira. És, valljuk be, a tanulás néha ezek közé a tevékenységek közé tartozik. Hiába próbálsz koncentrálni, azon veszed észre magad, hogy már megint az Instagram feed-et pörgeted, és jött egy üzeneted Facebook-on is.

Vicces fordulat, hogy épp egy applikáció adhat erre is megoldást: a Hold nevű app úgy működik, hogy amikor leülsz tanulni, minden 20 perc után, amikor nem nyúltál a telefonodhoz, ad egy pontot. A pontokat később kuponokra válthatod. Éttermek, szórakozóhelyek, mozik csatlakoztak az alkalmazást fejlesztő céghez, és kedvezményeket ajánlanak fel a Hold-ban megszerzett kuponjaidért cserébe.

Ha tehát a telefonod böngészése nélkül tanulsz, a jól megérdemelt pihenés során még kedvezményt is kapsz.

Az appot Norvégiában fejlesztették ki, ahol az egyetemisták 40%-a használja is. Újabban a brit egyetemek is átvették, és rengeteg kávézó, étterem, mozi ajánl fel kedvezményt az app használóinak. Nem lenne rossz, ha itthon is bevezetnek, igaz?

Forrás: studentproblems

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel