Végre tanulhatod a Klingon nyelvet a Duolingo-ban

Szerző: Diákszemmel

A Duolingo egy nagyon hasznos app, amelynek segítségével akár napi húsz perc gyakorlással bővítheted az idegen nyelvi szókincsed, fejlesztehetd a tudásod. Eddig is szerettük, de most végre a Klingon nyelv is elérhetővé vált benne!

Ha minden vágyad, hogy igazán otthon érezd magad a Star Trek univerzumban, itt a lehetőség! Hiszen beszéled a klingont? Eddig ghobe’ (nem), de DaH naDevvo’ SoH (most már majd igen)!

Töltsd le a Duolingo app-ot, és hozz létre egy új felhasználói fiókot. Állítsd be elsődleges nyelvnek a Klingont.

Válaszd ki, mennyi időt szeretnél egy nap nyelvtanulással tölteni (legyél őszinte, különben az app nyúzni fog, hogy nem teljesítetted a napi adagot!), majd pedig jelöld be, hogy teljesen új-e számodra a Klingon nyelv, vagy valamennyire más ismered.

Arra készülj, hogy az app azonnal a mély vízbe dob: készen kapod a Klingon szavakat, amelyeknek meg kell találnod az angol megfelelőjét. Eleinte nagyrészt találgatsz majd csak, de közben megtanulod a szavakat, és egyre többet ismersz majd fel.

Jó móka lesz, ráadásul a Duolingo lelkesen jutalmaz, úgyhogy úgy fogod érezni, hogy nagy lépésekkel haladsz az új nyelv elsajátítása felé 🙂

Forrás: lifehacker.co.uk
Kiemelt kép forrása: cbs.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel