5 esszé-trükk, hogy könnyebben menjen a beadandó

Szerző: Diákszemmel

Jön a félév vége, egyre több beadandó szakad a nyakadba, és nehezen haladsz velük? Mondunk pár tippet, amivel felgyorsíthatod a folyamatot.

1. Pomodoro technika

Ha veled is elő szokott fordulni, hogy 8 percenként szünetet tartasz, mikor már nagyon unod, akkor tervezd meg a pihenőidőket is! Határozz meg olyan intervallumokat, ami számodra még vállalható szünet nélkül, és azt ne szakítsd félbe. Ha tudod, hogy mennyi perc múlva jön a pihenő, akkor jobban fogod bírni a dolgozós részeket is.

2. Önjutalmazás

Az előbbihez kapcsolódik az is, hogy kösd feltételhez azokat a dolgokat, amiket meg szeretnél csinálni. Megeheted a csokit, ha megírtál két oldalt, válaszolhatsz az üzenetére, de csak ha elolvastad ezt a forrást.

3. Hallgasd vissza

Használd a Google felolvasóját! Tedd bele a legújabb bekezdést, és olvastasd vissza magadnak. Egyrészt vicces is lesz, másrészt még további ötleteket is adhat, ha szóban hallod a saját szöveged, nem csak leírva olvasod át újra.

4. Betűtípus váltás

Állítsd át a szöveg betűtípusát valami furcsára, és úgy olvasd vissza. Ha nem a megszokott betűtípuson siklik végig a szemed, olyan dolgokat is észrevehetsz a szövegben, ami egyébként elkerülné a figyelmed.

5. Wikipedia

A Wikipedia használat nem professzionális, és persze nem is hivatkozható forrás. De elindulni és ötleteket gyűjteni kiváló! Inkább az angol verzióját használd, ott sokkal több mindent találsz, és böngészd végig a hivatkozásjegyzéket a témádhoz kapcsolódó szócikknél: sok hasznos cikket találhatsz.

Forrás: studenthacks.co.uk

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel