Az Instagramnál a depresszió ellen küzdenek

Szerző: Diákszemmel

Új csapatot állított fel az Instagram, miután egy kutatás azt mutatta, hogy a 14-24 évesek között az összes közösségi média platform közül az Instagram okozza a legtöbb lelki problémát.

A kutatásban 1.500 fiatalt vizsgáltak, és arra keresték a választ, milyen hatással van a közösségi média a mentális egészségre. Arra jutottak, hogy az Instagram okozza a legtöbb negatív hatást.

Miért? Nos, ez nyilvánvaló. A szélsőséges testkép-megjelenítés itt a legdurvább, a rengeteg divat-, életmód- és beauty-profil miatt. A legnagyobb divatmárkák hatalmas összegeket fizetnek az influencereknek, akiket követőik idealizálnak és másolni akarnak.

A tökéletesen beállított képek hosszú sora aztán azt az érzetet kelti az egyszerű Instagrammozóban: mindenki csinos, divatos, glamúros, csak én nem. Ez persze egy hamis kép, hatása mégis vitathatatlan.

Az Instagram újonnan felállított csapatának célja az lesz, hogy a felhasználók sokkal jobban és biztonságban érezzék magukat. Követendő viselkedésmintákat igyekeznek nyújtani, és segítenek annak, aki láthatóan önértékelési problémákkal küzd.

Forrás: studentproblems

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel