Így maradj ébren a reggel 9-es órán

Szerző: Diákszemmel

Amikor összeállítod az órarended, tudod, hogy a reggel 9-es előadás hamar a legnagyobb küzdelmeid tárgya lesz. De mi van, ha be szeretnél járni, mert fontos tárgy, vagy kötelező? Adunk 5 tippet, hogy ébren tudj maradni!

1. Ülj az első sorba

Nyilván az első reflexed hátra ülni, mert ott mégis lehet egy kicsit pihenni, ha nagyon nem bírod. De ha már egyszer bementél, tegyél magadnak egy szívességet, és ülj előre. Ha közvetlen a tanár előtt ülsz, akkor egyrészt látja, hogy ott vagy, másrészt te is jobban fogsz figyelni. És fontos szempont, hogy itt a tanár hangja sokkal hangosabb, már csak ezért is könnyebben éber maradsz.

2. Végezz koordinációs gyakorlatokat

10 perc is már jelentősen serkentheti a figyelmed. Reggel a kávé mellett, vagy odafelé útközben próbáld ki őket, és jobban fel fogsz ébredni!


3. Zuhanyozz hideg vízzel

A hideg víz felgyorsítja a szívverésed és a légzésed, ettől azonnal felébredsz. Nem kellemes, de laragadó szemmel végigülni az előadást és zsibbadni a félálomtól szintén nem.

4. Húzogasd a fülcimpád

Hosszú hajúak előnyben! Nyilván nem szeretnéd, ha a többiek látnák, miközben akupresszúrás gyakorlatokat végzel magadon óra közben, viszont működik. A fül rengeteg idegvégződéssel áll kapcsolatban, így masszírozásával és húzogatásával serkentheted az agyműködésed.

5. Igyál hideg vizet

Mikor felébredünk, a testünk dehidratált, ami miatt szintén kevésbé leszünk éberek. Pótold a szükséges víztartalmat, és a tested azonnal frissebb lesz, így a figyelmed is!

Forrás: studentproblems

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel