Észtország – Kiviõli

Felkeltünk egy szombat reggel és elhatároztunk, hogy elmegyünk négyen az egyik szomszédos városba, Kiviõlibe, ahol egy motocross pálya található.

Meg is néztük az útvonalat, vonattal kellett csak egy hosszú megállót menni. Igen ám, de picit megzavarodtunk, mikor jött a vonat: ellenkező irányból mint nálunk otthon szokott, ugyanis itt Észtországban fel van cserélve a menetiránya a vonatoknak és metróknak.

Felszálltunk a vonatra és 18 perc alatt oda is értünk a célállomásunkra Kiviõlibe. De amit ott láttunk arra senki sem számított. Egy igazi „horror” városba érkeztünk, ami most lehet, egy kicsit túlzásnak tűnik, de nem az.

Mindenhol lakatlan házak tömege, amelyek már az összeomlás szélén állnak, felborult roncs autók az úton, járda nincs is, semmit más nem lehetett hallani a kutyák ugatásán kívül, ami nagyon ijesztő volt.

Egy szűk utcán, vékony kerítések mögül kutyák ugattak ránk és morogtak. Egy hosszadalmas séta után az elhagyatott helyeken keresztül eljutottunk a végcélunkhoz, a motocross pályához, ahol körbejárhattuk az egész pályát.

Mindazok ellenére, hogy mindenki félt, hogy mikor fut utánunk egy kutya, nagyon jól éreztük magunkat és tényleg egy nagyon izgalmas utat élhettünk át.

Hozzászólások