Hazugságok az egyetemről – a stock fotók szerint a világ

Szerző: Diákszemmel

Nem újdonság, hogy a cikkeket általában stock fotókkal illusztrálják (mi is ezt tesszük), amelyek azonban sokszor elég messze esnek a valóságtól. Így van ez minden területen, az egyetem sem kivétel. Lássuk, milyen az egyetemi élet a beállított képek szerint, és milyen a valóságban!

Amit sejtet:

Az egyetemi előadók tele vannak feszülten figyelő diákokkal, a tanár akárhova néz, értelmes, az órát követő arcokat fog látni.

Ami a valóság:

Persze, vannak néhányan, akik figyelnek (tőlük fogod később elkérni a jegyzetet), de a legtöbben egészen mást tartanak megnyitva laptopjukon, nem a wordöt. Pörögnek a közösségi média portálok, készülnek a szelfik az alvó csoporttárssal.

Amit sejtet:

A diákok általában csoportosan, a lépcsőn ülve, közösen tanulnak. Mindenféle könyveket tesznek le maguk mellé (nyilván időről időre hanyagul belelapoznak), közben mosolyognak.

Ami a valóság:

Ha valóban tanulsz, akkor azt nem a lépcsőn teszed, de még csak nem is a szabadban, hanem otthon vagy a könyvtárban. Nem a barátaiddal tanulsz, mert még ha meg is próbálod, hamar rájössz, hogy csak lassítjátok egymást és elterelitek a másik figyelmét. És, ilyenkor ritkán mosolyogsz..

Amit sejtet:

A könyvtárban tanulni maga a lazaság, kellemesen ácsorogsz a sorok végén az aktuális könyvvel, amiből biztos nem kell annyit olvasnod, hogy kényelmetlenné váljon az állás.

Ami a valóság:

A könyvtárban tanulni nagyon kemény, korán kell érkezni, hogy még legyenek jó helyek, és ne kérjék ki az összes helyben olvasható példányt, amire neked is szükséged lesz. Sokan egy kis pihenésért sem adják fel a jól megszerzett helyet, ezt látszik alátámasztani a sok asztalra dőlve alvó.

Amit sejtet:

Az egyetem békés hely, ahol kipihent arcok sétálgatnak a félig üres campuson, kezükben jegyzet.

Ami a valóság:

A campuson nappal akkora tömeg van, hogy néha átverekedni alig tudod magad. A büfében hosszú sor áll, üres padot pedig soha nem találsz.

Amit sejtet:

Diákként, ha épp pénzre van szükséged, csak elsétálsz a legközelebbi automatához, és felveszed a szükséges összeget.

Ami a valóság:

Általában le vagy égve, amire számíthatsz, az a zsebed alja, kivéve, ha azt mondja:

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel