Te mit vártál az egyetemtől, mikor elkezdted?

Szerző: Diákszemmel

Vannak dolgok, amiket szerintem kifejezetten kár, hogy nem írunk le akkor, amikor érezzük vagy gondoljuk őket. Persze, akkor még nem tudjuk, hogy később milyen vicces lenne visszaolvasni, hogy milyen naivak vagyunk, vagy mennyire idealizáltan gondolkodunk bizonyos dolgokról.

Ennek egy jellemző példája, amikor elkezdünk valamit, például az egyetemet. Akár bevalljuk, akár nem, mindannyiunknak megvannak a kis elképzelései, hogy az majd milyen lesz, a titkos vágyak, hiszen végre kikerülünk a gimis levakarhatatlan skatulyából.

Egy kutatásban megkérdeztek néhány fiatalt, hogy mi volt az a dolog, amit ők a leginkább vártak az egyetemtől. Mondjuk elég unalmasakat válaszoltak, de ha te bevállalós vagy, és szívesen megírod az egyik ilyen idealista elképzelésed, várjuk kommentben!

Szóval, ők azt mondták, hogy:

– új barátokat szerezni

Ez mondjuk nem olyan extrém elvvárás, tekintve, hogy meg fogsz ismerkedni egy halom új emberrel, csak találsz köztük szimpatikusat

– társasági élet

Hát igen, hogy felpörögjön. Fel is fog pörögni. Mondjuk olyan szempontból ez tényleg hasznos, hogy megismerkedsz sok olyan emberrel, akivel később egy területen fogsz dolgozni, a kapcsolatok pedig ugye jók.

– diákkedvezmények

Hát, az van, hogy az egyetem mellett a kiadásaid jobban fognak nőni, mint amennyit a kedvezményekkel spórolsz 😀

– bulik

Oké srácok, barátok, társasági élet, értjük, szórakozni akartok, mert a gimis fejeket már unjátok.

– diákélet

Sokan mondták, hogy ők kifejezetten várták azt a függetlenebb diákéletet, amit az egyetem hoz. Hogy te osztod be az időd, hogy van szabadságod nem bemenni egy órára, hogy magadnak kell elintézned dolgokat, nem csak az van, hogy odamész az ofőhöz, és ő majd megoldja.
Ne aggódj, ezt mind megkapod, ugyanakkor fél év sem telik bele, és már sírod majd vissza, hogy mennyivel egyszerűbb volt minden a gimiben, és mennyivel több szabadidőd volt! Ilyen ez, semmi se jó.

– csajok

És mindig megvan az az ambiciózus arc is..

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel