9 tipp utazásokhoz diákoknak

Szerző: Diákszemmel

Utazni szuper dolog, bár kicsit ellentmondásos, hogy diákként még sok időd lenne rá, de nem biztos, hogy van annyi pénzed is, amikor meg már pénzed lenne rá, nincs annyi időd, hiszen van egy évben 20 nap szabadságod. Próbáld tehát a legtöbbet kihozni már diákként is az utazásokból!

1. Keresd a megfizethetőbb városokat

Ami az anyagiakat illeti, jelentős különbségek vannak az egyes európai városok között is. Lisszabon például kifejezetten megfizethető, míg a skandináv városokban azzal kell számolnod, hogy minden nagyjából háromszor annyiba kerül, mint nálunk. Olvass utána, és kutasd fel azokat a helyeket, amik pénztárcabarátak.

2. Kérdezd meg sokat utazó ismerőseid

Ha utazást tervezel, és még nincs benne gyakorlatod, érdemes megkérdezned olyan ismerősöd, akiről tudod, hogy sokat utazik. Tud hasznos tippeket adni, hogy mire érdemes figyelned, akár szállásfoglalásról, akár az utazás módjának kiválasztásáról van szó.

3. Böngészd az ösztöndíjakat

Szuper módja új helyek felfedezésének, ha Erasmussal, vagy valamilyen más ösztöndíjjal töltesz ott egy kis időt. Ebben az esetben a költségeid sokkal kellemesebben alakulnak, arról nem is beszélve, hogy úgy lehet egy környéket a legjobban megismerni, ha akár pár hónapig is ott maradsz. Nézd meg, hogy az egyetemed milyen egyetemekkel áll kapcsolatban, és figyeld olyan szemmel is, hogy az adott helyről milyen kirándulásokat lehet tenni.

4. Tervezz előre: gondolkodj a sulis szünetekben

Nyáron minden utazás drágább, de várost nézni mennyivel kellemesebb például ősszel! Nézd meg előre, mikor lesz az őszi szünet, és tervezz akkorra kirándulást. Ilyenkor már nincs szezon, te pedig úgyis szabad vagy.

5. Önkénteskedj

Szuper módja a nyári utazásnak, ha önkénteskedsz valahol – szerencsés esetben szállásért cserébe. Ez később még az önéletrajzodban is jól mutat, ráadásul biztos megismerkedsz helyiekkel, akik elvisznek a legjobb helyekre. Sportesemények, egyéb nagy rendezvények: keresgélj!

6. Használd a diákigazolványod

Ne feledd, hogy diákkedvezmény nagyon sok mindenre jár, ennek érdemes előre utánanézned!

7. Ha bevállalós vagy, couchsurfingelj

A couchsurfing nagy előnye, hogy ismét nem kell szállást fizetned, hátránya, hogy privát szférád bizony nem lesz abban az időszakban. De ha el tudod engedni ezt a dolgot, akkor vágj bele. Megint adott a lehetőség, hogy lehet, hogy megismersz jófej embereket.

8. Ne csak repülőben gondolkodj

Busszal már egészen olcsón el lehet jutni rengeteg klassz városba, ráadásul ilyen esetben útközben is nézelődhetsz. Arról nem is beszélve, hogy társasággal egy közös buszozás még jó buli is lehet.

9. Lazulj el

Ami viszont fontos, hogy ha már ott vagy, lazulj el! Használd ki a pillanatot, próbáld ki azt, amit szeretnél, mert nem biztos, hogy hamar visszajutsz, tehát itt a lehetőség! Engedj meg magadnak minden klassz dolgot, amire vágysz.

Forrás: huffingtonpost.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel