Filmajánló a nyár hátralevő részére

Szerző: Diákszemmel

Nyáron alapvetően a popcorn mozik uralják a filmszínházak kínálatát, a filmkedvelők pedig alig várják az őszt, hogy ismét izgalmas alkotások kerüljenek a vászonra. Mit érdemes mégis megnézni a nyári szünetben? Válogattunk az előttünk álló bemutatókból.

Escobar

Pablo Escobar életébe egy románcon keresztül kapunk bepillantást Fernando León de Aranoa filmjében. A spanyol rendező alkotása a színészek miatt lehet ígéretes: Javier Bardem és Penélope Cruz alakítja a két főhőst.
A filmet július 26-án mutatják be.

Forrás: ciempiesmagazine.com

A Hangya és a Darázs

Ezen a nyáron érezhetően kevesebb szuperhősfilm érkezett a mozikba, mondjuk annyira nem is bánjuk. A Paul Rudd által alakított Hangya a 2015-ös első film után kapta meg most a folytatását, amit ugyanaz a Peyton Reed rendez, aki az első epizódot is.
A filmet július 26-án mutatják be.

Mission: Impossible – Utóhatás

Elsősorban azért került fel a listára, mert döbbenetes, hogy Tom Cruise még mindig tolja a Mission Impossible filmeket, az első 1996-ban készült el! Elképesztő.
A filmet augusztus 2-án mutatják be.

Sötét elmék

Alexandra Bracken magyarul is megjelent young adult regényének adaptációja elsősorban a könyv kedvelőinek lehet érdekes. A disztópikus sci-fi egy olyan világban játszódik, ahol a társadalom fél a 18 év alattiaktól, hőseink az a csapat tini, akik ellenállást kezdenek, hogy visszaszerezzék az irányítást saját jövőjük felett.
A filmet augusztus 9-én mutatják be.

Skate Kitchen

Crystal Moselle dokumentarista filmje egy New York-i kamaszlányt követ, aki magányosságán akkor tud enyhíteni, amikor befogadja őt egy deszkás csapat. A szépen fényképezett alkotás erős hangulatteremtő erővel bír.
A filmet augusztus 16-án mutatják be.

Könyvesbolt a tengerparton

Penelope Fitzgerald regényéből egy olyan film készült, ami jelentősen cukormázasítja az alapjául szolgáló könyvet. A könyvmolyoknak akkor is élvezni fogják, és azért is érdemes megnézni, mert szuper színészi alakítások vannak benne.
A filmet augusztus 30-án mutatják be.

Forrás: variety.com

Virágvölgy

Csuja László eddig rövidfilmeket készített, most elkészült első nagyjátékfilmje, ami Karlovy Vary-ban debütált. Kemény témára és drámai alkotásra számíthatunk.
A filmet augusztus 30-án mutatják be.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel