10 jel, hogy te is koleszos vagy

Szerző: Diákszemmel

..vagy közös albérletben laksz!
Kár lenne tagadni, vannak jelek, amiből biztosan felismerhető a társbérletben lakó egyetemista! 🙂

1. A csoportos chat fölött már rég elveszítetted a kontrollt

Jó ötletnek tűnt indítani egy chat beszélgetést, amiben mind benne vagytok, hogy meg tudjátok osztani a hasznos infókat. Csakhogy azóta folyamatosan jönnek az értesítések, itt zajlanak a veszekedések, az pedig, hogy kinek is kellene befizetni a számlát, valahol régen elveszett sok görgetéssel feljebb.

2. Rendszeresen vannak felzúdulások valami apróságon

Az egyikőtöket nagyon idegesíti, hogy a másik otthagyja az üres ételes dobozt az asztalon, a másikat pedig az zavarja, hogy mindig van valaki, aki túl hangosan csukja be maga után az ajtót, mikor ő már alszik. Ilyenkor jönnek az összezördülések, főleg vizsgaidőszakban, amik 5 perc múlva már elfelejtődnek.

Forrás: imgur

3. A sorozatmaraton állandó jelenség

Amint egy kicsit hűvösebb lesz az idő ősszel, eldöntitek, hogy elkezdtek nézni egy sorozatot együtt. Vigyázat! Észre sem veszitek, már programokat mondtok le, előadásokra nem mentek be, és a kialvatlanság jeleit kezditek mutatni a “csak még egy részt” jelige egyenes következményeként.

És persze lesz köztetek egy, aki amikor hétvégére hazamegy, egyedül is folytatja, és ha nagyon galád, a csoportos chat-ben spoilerezik.

Forrás: buzzfeed

4. Van a szobának/lakásnak egy része, ami egyre kupisabb

Először oda kezdtétek gyűjteni a ruhákat, amiket majd ki kell mosni, vagy amiket még nem kell kimosni, de már nem tennéd vissza a szekrénybe. Aztán a kupac egyre nagyobb lett, és már nem emlékszel, mi van legalul, így értelemszerűen ott is marad. Minél nagyobb a kupac, annál kisebb a valószínűsége, hogy valaki vállalkozzon rá, hogy szétválogassa.

Forrás: gurl

5. Nincsenek határok

Miután egy ideje már együtt éltek, nem nagyon van, ami sokkolni tudna, amit a másik csinál. Az extrém közelség eredményeképpen mindent tudtok a másikról a vakrandiktól kezdve a testfunkciókig. Csak arra kell figyelnetek, hogy legalább ha vendég jön, csukjátok be a fürdőajtót.

6. Mindig lesz, aki egy finom ételt készítene

És ez a kísérlet persze balul sül el. Hiába, minél jobban otthon érzitek magatokat, annál erősebb a késztetés a törődés jeleként értelmezhető főzésre, de aztán persze kiderül, hogy mind jobban jártok, ha rendeltek egy pizzát.

Forrás: giphy

7. Ugyanakkor van olyan kajád is, amit elrejtesz

Amikor vizsgaidőszakban az előre megvásárolt kedvenc kekszed társasága az egyetlen mentsvár egy késő estig tartó tanulásban, akkor egyszerűen nem kockáztatod meg, hogy mire odanyúlsz, már elfogyjon. Vagy egyáltalán, bárki megegyen csak egy darabot belőle! Mindent szívesen megosztasz mindenkivel, de a dugikaja, az kell.

Forrás: giphy

8. Mind egy másik időzónában éltek

Teljesen természetes, hogy éjjel egykor mész ki vacsorázni, ahogy az is, hogy a konyhába vezető úton találkozni fogsz valamelyik lakótársaddal. Aztán amikor éjjel 2-kor írsz üzenetet az anyukádnak, hogy milyen programmal is kellene kimosni a kedvenc ruhádat, csak sokára esik le, hogy azért nem válaszol, mert alszik, ahogy ilyenkor az emberek nagy része.

Forrás: tumblr

9. Mind kicsit féltek a portástól/tulajtól

Kedvesnek tűnt eleinte, de azóta már kitapasztaltátok, hogy igazából mindig megszegtek valamilyen szabályt, ha akarjátok, ha nem. Ő pedig valamilyen módon a hatalmat képviseli.

Forrás: hilariousgifs

10. Részese lettetek már a másik életének legalább egy kínos epizódjának

Olyan nincs, hogy ne láttátok volna már a másikat egy nagyon kínos pillanatában, vagy ne tudnátok olyanról, amikor valamit nagyon elbénázott, és igyekszik eltüntetni a nyomokat. Ettől lesz életre szóló kapocs az együtt lakás!

Forrás: tenor

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel