12 éves lány tette szóvá a szexista megjegyzést, bekerült a sajtóba is

Szerző: Diákszemmel

A ohio-i kisvárosban élő lány nem hagyta szó nélkül, hogy egy július 4-ei ünnepségen milyen szexista megjegyzést tett a bemondó – a fogadtatások, érdekes, már vegyesek.

Július 4-ei ünnepségen vett részt a tizenkét éves lány, ő is felvonult, amikor a bemondó megjegyezte, hogy milyen jó látni a cserkészfiúkat, Amerika leendő vezetőit, és a cserkész lányokat, akik, hát, csak jól érzik magukat. A cserkész lány nagyon felháborodott ezen a kijelentésen, mondván, hogy a lányok is lehetnek, amik csak szeretnének.

Úgy döntött, megpróbál nagyobb visszhangot szerezni az esetnek, és megírta a helyi újságba. Nemcsak, hogy az írása megjelent, de a cikk képe bejárta a netet. Sokan osztották meg azzal, hogy milyen jó látni, hogy valaki kiáll magáért, és van bátorsága, hogy nyilvánosan is vállalja, amiben hisz.

Ahogy írja:

„Julianne Speyer a nevem. 12 éves vagyok, és szeretnélek tájékoztatni titeket, mennyire sértve érzem magam és milyen csalódott vagyok a július 4-ei chesterlandi ünnepség bemondójának megjegyzése miatt, amit a fiú és lány cserkészekre tett.
A férfi a fiúkat Amerika leendő vezetőiként jelölte meg, míg, mint mondja, „a lányok csak jól érzik magukat”.
Szexistának és leereszkedőnek találom ezt a megjegyzést. Hálás lennék, ha segítenétek benne, hogy elmondjuk az embereknek, milyen sokszor fordul ez elő, és milyen rossz. Úgy gondolom, sértés minden lányra és nőre nézve. Az ilyen jellegű dolgok túl sokszor történnek, és ez nagyon nincs rendben.
Nekem mindig azt tanították, hogy ha valamiről azt gondolom, hogy igazságtalan, változtassam meg. Tehát, most próbálom megváltoztatni.
Köszönöm, hogy végigolvastad és remélem, tudtok segíteni.”

Az emberek nagy része dicsérte a lány bátorságát, vagányságát, hogy milyen jó, hogy valaki így kiáll az elveiért.
Ugyanakkor viszont sok jellegű komment is érkezett. Többen mondják, hogy ne sértődjön meg ilyen egyszerű dolgokon, hanem lépjen túl rajtuk, hogy ezek csak szavak, és vastagabb bőrt kell növesztenie, ha el akar élni valamit az életben. Mások pedig azt mondják, hogy egyszerűen túlzás ezt kiterjeszteni általában a nőkre.

Ti mit gondoltok?

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel