5 dolog, amit senki nem mond el előre az egyetemről

Szerző: Diákszemmel

Amikor a gimi után egyetemre mész, sok változás lesz az életedben. Vannak ezek között triviálisak, de vannak, amikről nem sok szó esik.

Nagyon sok szabadidő

Az összes előadással, szemináriummal együtt a vizsgaidőszakon kívül igazából nagyon sok szabadidőd lesz. Ha készülnöd is kell az óráidra, meg fogod látni, hogy az egyetem mindennel együtt csak néhány órát vesz el átlagosan egy napodból. Lehet, hogy lesz olyan nap, amikor nincs órád egyáltalán, vagy amikor dél előtt be sem kell menned az egyetemre.

Tudatosítsd magadban, hogy milyen jó is ez a nagy szabadság, és élvezd ki! Ha pedig a szabad óráid arra használnád, hogy diákmunkát vállalj, és pénzt keress, akkor előre ennek megfelelően tervezd meg az órarended.

Azt csinálsz, amit akarsz

De tényleg! Itt senkit nem érdekel, hogyan osztod be a készülést, nem kell hétről hétre megtanulnod az anyagot. Az egyetlen, ami számít, hogy a félév végén a vizsgán, a leadandóban megfelelj a követelményeknek. Saját magad miatt fontos csak belátnod, hogy érdemes tényleg megtanulni a tananyagot, hiszen ha később ezzel akarsz foglalkozni, nem árt tudásra szert tenned. De ez teljesen rád van bízva!

Mindenkiből kajatolvaj lesz

Még ha magadról ezt nem is képzeled el, hát majd meglátod: mindenkivel előfordul, hogy belenyúl a lakótársa kaja-készletébe egyszer-egyszer. Épp kell még egy kis tészta, vagy olyan jó lenne azt a sajtot rátenni a felmelegített ételre.. és már kész is a tolvaj! Nem mondjuk, hogy ez helyes, de kár lenne tagadni, hogy így van.

A privát szférád nullára csökken

A koleszban vagy az albérletben is lehet szobatársad, de a közös helységekben aztán mindig lesz egy csapat ember. És nem csak azok vesznek körül, akik ott is laknak, hanem az ő barátaik is. Szóval, hirtelen nagyon sok ember lesz az egészen szűk környezetedben, és nem árt, ha sikerül ebbe belelazulnod.

Forrás: odyssey

Kreatív módon szocializálsz

A fentiekből következik, hogy rengeteg új emberrel fogsz találkozni, és velük egészen sok időt fogsz tölteni. Hamar átállsz majd arra a nyitottságra, ami ehhez kell, és ami nagyon jó érzés lesz a gimis közeg íratlan szabályai után – ki kivel van jóban, mi ciki, mi oké. Ezek itt eltörlődnek. Te se vidd magaddal!

Ha még csak most mész egyetemre, akkor készül rá, hogy mindenképp érdekes új élmény lesz, ha pedig már egyetemista vagy, mondd el kommentben, neked mi volt olyan újdonság, ami felkészületlenül ért!

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel