Így tedd otthonosabbá a koliszobád

Szerző: Diákszemmel

A koleszos szobák, vagy akár az albérletek meglehetősen ridegek és elidegenítőek tudnak lenni, az ember pedig sokszor hajlamos nem is foglalkozni a dekorálásukkal. Pedig néhány aprósággal érdemes egy kicsit kellemesebbé tenni a környezetet, hiszen elég sok időt fogsz itt tölteni.

Lehet, észre se veszed, hogy mennyire nem szeretsz a koliban lenni, ha nem teszed egy kicsit otthonossá magadnak. Pedig hidd el, az fontos, hogy jó érzéssel menj oda, ahol minden nap alszol 🙂

Mondunk néhány könnyen megvalósítható ötletet, amiket érdemes kipróbálnod. Lehet, hogy észre fogod venni, mindjárt jobb az alaphangulatod is.

Fotók

Tegyél ki fotókat a családodról és a barátaidról, kedves emlékekről, vicces helyzetekről. Jó érzéssel tölt majd el minden alkalommal, amikor ránézel. Arról nem is beszélve, hogy megvalósíthatod kreatívan.

Ha mondjuk egy polaroid designban hívod elő, és telerakod a fal egy részét, akkor nagyon menő dekoráció is lesz.

Forrás: giphy

Növények

Hozd be a kintet! Ha jön a hűvösebb idő, egyre több időt töltesz majd a szobában. Dobd fel néhány helyes kis szobanövénnyel a közeget.

Azt mondják, a léleknek is jót tesz, ha gondoskodni kell a növényről. A biztonság kedvéért válassz egy igénytelenebb fajtát. Jól is néz ki, ráadásul tisztítja a levegőt, és nyugtató hatása van a látványának.

Forrás: tenor

Rend

A koli szoba sosem lesz a pedáns rend megtestesítője, de próbálj meg egy kicsit rendszerezetten pakolni legalább ott, ahol tanulni fogsz. Ha a jegyzeteid és a könyveid átláthatóan pakolod el, sokkal könnyebben leülsz majd tanulni is.

Egy kolis rendben teljesen te szervezed az életed, ami eleinte azt jelenti, hogy végre nincsenek semmilyen szabályok, de hamar rá fogsz jönni, hogy a saját érdekedben mégiscsak érdemes valamilyen rendszert fenn tartani. Egy naptár például nem árthat. 🙂

Forrás: tenor

Személyes tárgyak

Fontos, hogy vigyél néhány olyan tárgyat a szobába, ami otthon hozzájárult a kényelmedhez, vagy érzelmi értéke van. Akárhogy is vesszük, kötődünk a tárgyakhoz, és ha megszokott, kedves dolgok visszaköszönnek a koliban is, akkor máris otthonosabban érzed majd magad.

Forrás: giphy

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel