15 arc, akiket csak az elsőévesek közt fogsz látni

Szerző: Diákszemmel

Az elsőévesek mind a gimiből megszokott jó kis rutinjaikkal érkeznek, és vicces helyzeteket szül, amíg rá nem jönnek, hogy az egyetemen már bizony nem relevánsak ezek a szerepek. Hiába voltál nagyon menő a szalagavatón, ezt az egyetemen már senki nem tudja, vagy legalábbis senkit nem érdekel. Kik a legviccesebb típusok?

1. Akinek minden új

Az arc, aki vidéki kisvárosból kerül fővárosi egyetemre: neki nem csak az újfajta tanulás lesz szokatlan, de a nagyvárosi élet is. Alig tud tájékozódni, megdöbben, hogy az éjszaka közepén is el tudsz menni bevásárolni, és először megijed a kínálattól, aztán minden romkocsmát ki akar próbálni.

2. A cuki pár

Gimiben jöttek össze, együtt jöttek egyetemre, és eleinte nem nagyon ismerkednek senkivel, hiszen ott vannak egymásba. A tapasztalat azt mondja, hogy az egyetem első évében szakítani fognak.

Forrás: pandawhale.com

3. Aki kiszabadult

Ő az, aki nem volt menő gimiben, vagy a szülei szigorúan fogták, és most más városba költözött: minden buliban ott van, mindenkivel meg akar ismerkedni, és teljes extázisban van az új életformája miatt.

Forrás: pandawhale.com

4. Joker

A gimiben ő volt az osztályban a leghumorosabb, már szinte rutinból nevettek a viccein. Most megérkezik, és vinné tovább saját örökségét, ezért állandóan az idióta beszólásokat löki – de itt valahogy ez nem működik már.

Forrás: tumblr.com

5. A sztorizós

Az arc, aki komolyan vette, hogy szerezz új barátokat az egyetemen, és ezt úgy tervezi megvalósítani, hogy mindenkinek elmeséli a legérdektelenebb történeteit – hosszan. Hogyan találták meg a kismacskákat a hétvégén a pincében, és a nagymamája miből készített nekik kuckót.. te pedig már nem tudod, hogyan szabadulj meg tőle.

6. A lázadó

Az a menő típus, aki gimiben is menő volt, és ezt meg tudta tartani az egyetemen is. A titka valószínűleg abban áll, hogy ő nem mások előtt próbálja eljátszani a lazaságát, hanem egyszerűen tényleg laza: tudja mit akar, és nem érdekli, a többiek mit szólnak hozzá.

7. Az eminens

Vagy már gimiben is stréber volt, vagy csak nagyon komolyan veszi a váltást a két suli között. Ő az, aki már nyáron elolvassa a kötelező szakirodalmat, minden órán benn van, és ha előadás közben hozzászólsz, ölni tudna a tekintetével, ha miattad lemarad egy adatról. Lehet, hogy csak jól akar teljesíteni, de nem nagyon tudja felvenni az egyetemi ritmust.

Forrás: totaljobs.com

8. Az anyáskodó

Valószínűleg sok kisebb testvére van, és már beépült a természetébe a törődés: ha meg vagy fázva, ad tuti házi praktikákat, mindig kérhetsz tőle zsepit, és ha véletlen azt mondod a társaságában, hogy éhes vagy, elővesz egy almát, és odaadja neked.

9. A magányos

Ez egy tág fogalom, mert a magányos lehet nagyon sokféle. Vannak azok, akik egyszerűen nehezen ismerkednek, és míg gimiben, folyamatosan összezárva a többiekkel csak szereztek barátokat, az egyetem lazább közegében, ahol simán maradhatsz egyedül, ha akarsz, ez már nem megy nekik. De vannak azok is, akik egyszerűen csak hülyének tartanak mindenkit, és egyáltalán nem akarnak vegyülni.

Forrás: liveinternet.ru

10. A politikus

A stréber másik fajtája: aki nem a rengeteg tanulással akar eredményeket elérni, hanem már első héten elkezd a tanárokkal jópofizni. Tökéletesen megy neki a „small talk”, azonnal bevágódik mindenkinél. Ő biztos, hogy a kapcsolati tőkéjével fog elhelyezkedni.

Forrás:

11. Aki eltűnik

Első héten még láttad előadásokon, és órák közti szünetekben is, az egyetem körül, aztán soha többet. Hova lett?

Forrás: singleblackmale.org

12. A csinos

Ez főleg lányok esetében gyakori, akik úgy döntenek, most jött el a hernyóból pillangó ideje, és minden egyes nap totál kicsípve, smink, összepasszoló ruha, hozzáillő táska, tökéletes szettekben jelennek meg. Érdekes megnézni, melyik mikor vedlik vissza farmer-pólóra.

Forrás: giphy.com

13. A zaklatós

Valószínűleg egy kicsit pánikolt, hogy nem sikerül majd beilleszkednie és barátokat szereznie, ezért lecsapott valakire már az első héten – ha peched van, te vagy az. Minden óra előtt megbeszéli, hol találkoztok a következő szünetben, már reggel lefixálja az ebédet, és biztos, hogy feltűnik melletted, ha sorban állsz a TO-n. Nyugi, majd lelazul.

Forrás: xclusivetouch.co.uk

14. Aki az első héten megtetszik

Valószínűleg már az első héten kiszúrod, és belelkesülsz, hogy mi minden vár rád az egyetemen. Aztán persze lehet, hogy meg sem ismerkedtek soha, de harmadik évben is mosolyogni támad majd kedved, ha meglátod, mintha legalábbis nagy közös múltatok lenne.

Forrás: gifrific.com

15. A másodéves

Igen, ő nem teljesen felel meg a címnek, csak annyiban, hogy kizárólag elsőéves korodban fogsz vele találkozni: ő az, aki tavaly még ugyanabban a cipőben járt, mint te, most viszont már másodéves. Már van rutinja, már túl van az első év minden nehézségén – és valószínűleg megviselte, mert most nagyon az arcodba akarja tolni, hogy ő már tapasztalt.

Képek forrása: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel