Hazugságok, amikkel az egyetem előtt etetted magad

Szerző: Diákszemmel

Mielőtt egyetemre mész, rengeteg mindent képzelsz arról, hogy az majd milyen lesz, és főleg, hogy te milyen leszel, miket fogsz csinálni. Lelőjük a poént: semmi nem úgy lesz.

1. „Megtanulok rendesen fotózni, és minden héten gyakorolni fogom az olaszt…”

Van ez az alap feltevésünk, hogy amikor egy dolog más lesz az életünkben, akkor majd sok minden mást is másként csinálunk. Ha vége a giminek és elkezded az egyetemet, akkor majd többet sportolsz, megtanulod, amit régóta tervezel.

És el is kezded, határozott szándékod valóban így tenni, beiratkozol, megveszed, de aztán nagyon hamar félbe is fogod hagyni. Miért? Egyszerűen azért, mert épp elég nehéz belerázódnod abba az egy nagy változásba, amit nem tusz félbehagyni, ami az egyetem. Most van a legkevésbé energiád egyéb új dolgokkal is alaposan foglalkozni.

Szóval, semmi pánik, majd ha akklimatizálódtál, pont hogy jól fog jönni valami újat kipróbálni.

2. „Kettőnél több este nem megyek el otthonról a héten”

De aztán már kedden elmentek valahova, csak egy kicsit, de persze végül jön egy újabb ötlet, és csak késő este érsz haza, aztán ez ismétlődik a hét többi estéjén is, péntekre pedig ettől már annyira elfáradsz, és elvégre péntek van, hogy akkor már muszáj megint menni..

3. „Úgy fognak hiányozni a gimis haverok”

Az az igazság, hogy nem. Persze azokkal, akik valóban a barátaid, ezután is tartani fogod a kapcsolatot, de miközben találkozol rengeteg új emberrel, meglátod, hogy az egyetem mennyire más közeg, mint a gimi volt, az a nagy társaság, amiről azt gondoltad, hogy milyen kár, hogy nem fogtok találkozni minden nap, leginkább eszedbe se fog jutni eleinte.

Aztán persze lenyugszanak a kedélyek, lehiggad az új pörgés, és akkor szombat este újra összejöttök a régi társasággal.

4. „Teljesen új énemmel megyek az egyetemre”

Sokan vannak, akik úgy érzik, szeretnének kilépni a gimis szerepeikből, főleg persze, ha ők voltak a félénkek, vagy a túl rendesek, vagy ilyesmi. Örülnek a tiszta lapnak, és szeretnének menőbb tagjai lenni a társaságnak. Ezt viszont a legtöbbször úgy csinálják, hogy teljesen átesnek a ló túloldalára, és úgy viselkednek, amiből teljesen evidens, hogy ezek nem ők.

Nem érdemes megpróbálni olyannak látszani, amilyen nem vagy, mert hidd el, úgyis átlátszó. Ráadásul fárasztó is, mindig figyelni, hogy megfelelj a saját elvárásaidnak, és úgy viselkedj, ahogy akarsz. Hosszú távon pedig úgyis olyan leszel, amilyen vagy. 🙂

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel