Stehen King 1 dollárért adta el egy novellája megfilmesítési jogát diákoknak

Szerző: Diákszemmel

Wales-ben tanuló filmes egyetemisták Stephen King A szobakerékpár című novelláját szerették volna megfilmesíteni, írtak hát az író ügynökségének. Egy napon belül választ kaptak, és megkapták a jogokat 1 dollárért!

Nem egyedi eset ez a jófejeskedés, ugyanis Stephen King weboldalán van egy Dollar Babies nevű menüpont, ami olyan címeket tartalmaz, amelyeknek a jogai még nála vannak, és elérhetővé teszi ezeket egyetemistáknak.

Kikötés persze, hogy az elkészült alkotás nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, de akkor is! Tudsz jobb horror történetet írni, mint King? Én biztos nem. Viszont kezedben a történettel már csak forgatókönyvet kell írni belőle. Szuper gyakorlás leendő filmeseknek!

Fesztiválra lehet nevezni az elkészült alkotást, és van még egy kikötés: el kell küldeni Stephen Kingnek az elkészült filmet. Még azt is el tudom képzelni, hogy megnézi!

És hogy ki kezdte így? Például Frank Darabont, a Walking Dead írója: 1986-ban A 312-es szoba jogait vette meg egy dollárért Stephen Kingtől, 20 évesen.

Forrás: Studentproblems.com

 

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel