10 tipp, ha neked is nagyon gyorsan lemerül a telefonod

Szerző: Diákszemmel

Ha egész nap a suliban vagy, és nem tudod normálisan feltölteni a telefonod, akkor nagyon bosszantó tud lenni, amikor a nap végén, a legunalmasabb előadás alatt már az utolsó százalékokkal játszol. Mondunk pár tippet, amivel elérheted, hogy kicsit tovább bírja a telefonod.

1. Tartsd távol a naptól, vagy a fűtőtesttől

Egy cikk szerint ezek az akkuk akkor bírják a legjobban, amikor kicsivel szobahőmérséklet alatti hőfokon vannak.

2. Csökkentsd a fényerőt

Ez logikus, minél erősebben világítja meg a kijelzőt, annál több energiát fogyaszt. Sok telefonon van automata fényerő beállítási lehetőség, ami alkalmazkodik a környezet fényviszonyaihoz, de ha neked nincs ilyen, akkor zárt helyiségekben állítsd minél alacsonyabbra a fényerőt.

3. Lezárás után ne világítson

Amikor lezárod a telefont, egy ideig még világít. Kapcsold ki ezt a funkciót, aludjon el azonnal a képernyő ilyenkor.

4. Kapcsold le a rezgést

A rezgő funkció is sok energiát fogyaszt, így érdemes azt is végiggondolni, milyen értesítések esetén szeretnéd, hogy tényleg megrezzenjen. Kapcsold le, ahol nem muszáj.

5. Háttérben futó appok

Érdemes a háttérben futó appokat mindig kikapcsolni, hiszen ezek elég sok energiát használnak úgy, hogy az neked közben igazából nem is hasznos.

6. Világító értesítések

Ha minden üzenetre világít a képernyőd, az szintén elég sok akkut fogyaszt. Ráadásul zavaró, még ha nem is veszed észre, mert a felvillanó képernyő akaratlanul is odavonzza a tekinteted, tehát esélyed sincs koncentrálni.

7. Használj sötét háttérképet

Minél sötétebb a háttérképed, annál tovább bírja az akku.

8. Google helyett használj Blackl-t

Ez a Google fekete hátteres keresője. A sötét szín miatt szintén kevesebb energiát fogyaszt a telefonodon.

9. Kapcsold ki a GPS-t és a Bluetooth-t

Csak akkor legyen bekapcsolva, ha tényleg használod. Kifejezetten sok energiát fogyasztanak, ráadásul ha folyamatosan be van kapcsolva a GPS-ed, akkor a Google mindig tudja, merre jársz, és ilyenkor jönnek a para üzenetek, hogy feldobja a helyet, ahol ebédeltél, hogy értékeld, te meg félve tekintgethetsz a vállad mögé.

10. Kapcsold ki az appok automatikus frissítését

Valószínűleg rengeteg olyan app van a telefonodon, amit igazából nem használsz. Ezek is automatikusan frissülnek, amíg nem kapcsolod ezt ki, ami teljesen felesleges energiafogyasztás.

Neked van még tuti tipped, amivel el tudod érni, hogy tovább bírja a telefonod?

Forrás: StudentProblems

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel