Erős fotósorozat: így nézünk ki 4 évnyi szemetünkkel

Szerző: Diákszemmel

Antoine Repessé fotós egyedülálló módon hívta fel a figyelmet a szemét újrahasznosításának és szelektív gyűjtésének fontosságára: több évig nem dobta el ezeket, és lefotózott embereket otthonukban úgy, hogy az egységnyi idő alatt összegyűlt szemét vette őket körül.
A szelektív gyűjtés fontossága mellett ez azt is segít megmutatni: a legtöbbet úgy tehetjük a bolygónkért, ha minél kevesebb dolgot veszünk.

4 év alatt 1600 tejesdoboz, 4800 WC papír guriga, 800 kg újságpapír gyűlt össze nála. Ezek persze csak számok, amiért a koncepciója olyan erős az az, hogy megmutatta, hogyan is néz ki mindez képeken.

A fotói segítségével látjuk, hogy milyen nagy mennyiségű szemetet is termelünk mindennapjaink során kizárólag azzal, hogy ételt, italt veszünk, tisztálkodunk. Számomra ez annak felismerésében segít, hogy ami szemét-termelés viszont elkerülhető, azt mindenképp vessük is be. Ne vegyünk fél literes üdítőket, vigyünk magunkkal saját kulacsban innivalót, ne kérjünk zacskót a vásárlásnál, amit arra az egy órára használunk, amíg hazaérünk. Ezek apróságok, viszont kis odafigyeléssel megvalósíthatók.

Az ilyen vállalásokat sokan azzal rázzák le magukról, hogy én egyedül keveset számítok, ezért hozzá se kezdek. Az alábbi képen látszik, hogy nem, te és én sem számítunk keveset.

Forrás: BoredPanda

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel