Ezt nézed idén még a moziban

Szerző: Diákszemmel

Jön a karácsonyi időszak, amikor hatalmas filmválaszték jelenik meg a mozikban. Ebben segítünk egy kicsit eligazodni, hogy mit érdemes megnézni.

Legendás állatok – Grindelwald bűntettei

A Harry Potter széria után a varázslóvilág nem tűnt el az életünkből, J.K. Rowling legújabb történetei pedig jól működnek, mert az írónőnek van ötlete új karakterek és kalandok megteremtéséhez. Igaz volt ez legalábbis mostanáig. A Grindelwald bűntettei sajnos elmarad a két évvel ezelőtti Legendás állatok és megfigyelésüktől, főleg ami az eredetiséget és a bájt illeti, de megnézzük úgyis.

Bemutató: november 15.

 

Ruben Brandt, a gyűjtő

Egy izgalmas új magyar animációs film Milorad Kristić rendezésében, amit megnézel egyszer, akkor vizuálisan lenyűgöző, és nagyon intenzív élmény, aztán megnézed még egyszer, hogy próbáld értelmezni a kulturális utalásokat. Minden kép és képrészlet megidéz valamilyen művészt vagy konkrét műalkotást, hatalmas tudással kell rendelkezni, hogy ezeket be tudd azonosítani. De semmi vész, felismerés nélkül, önállóan is jó élmény.

Bemutató: november 15.

 

Sötét bűnök

A Sötét bűnök azért érdekes, mert feltűnik benne Jim Carrey, akit, miután újraértelmezte magát művészileg, igen ritkán látunk a moziban. A bűnügyi történet egy 2008-as újságcikk alapján készült,

Bemutató: november 29.

 

 

Aquaman

Ezt a filmet nem ajánljuk igazán, inkább csak azért vettük bele a gyűjtésbe, mert úgyis megnézed majd. Egy újabb képregényadaptáció, méghozzá a DC Comics-tól, Atlantis-történet, óceáni világ.. vagyis olyan filmre készül, amit gyakorlatilag egy az egyben számítógép készített el.

Bemutató: december 13.

 

 

Roma

Alfonso Cuarón legújabb filmje egy középosztálybeli család történetét mutatja be Mexikóvárosban a hetvenes évek elején. Egy masszív művészfilmre készülj fekete-fehérben, ami Arany Oroszlánt nyert a Velencei Filmfesztiválon.

Bemutató: december 14., Netflix

 

 

Mary Poppins visszatér

Ez egy szép és mesés film lesz, amiről nagyon reméljük, hogy nem fordul át élvezhetetlen giccsbe. Emily Blunt Mary Poppinsa mellett a további szerepekben is olyan szép embereket láthatunk, mint Colin Firth, Emily Mortimer, Meryl Streep, Ben Whishaw. Szóval, nem ez lesz a legnagyobb kulturális élményünk az idén, de ha mázlink van, szórakozhatunk rajta egy jót.

Bemutató: december 20.

 

Párizs császára

A kosztümös filmek rajongói örülni fognak ennek a Napóleon idejében játszódó francia történelmi filmnek, ahol François Vidocq-t Vincent Cassel játssza el.

Bemutató: december 20.

 

 

Rossz versek

A Van valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének, Reisz Gábornak megérkezik az új filmje, és nagyon várjuk. Ezt most már rendes költségvetésből készítette, kiderül, ez befolyásolta-e valamilyen irányba az új alkotást. Szerelmekkel teli tizes-, huszas évek, versek, vízilabda, lesz itt minden. Ülj be rá mindenképp!

Bemutató: december 27.

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel