Mit mond rólad az egyetemi diplomád?

Szerző: Diákszemmel

Azt mondják, könyvet ne ítéljünk meg a borítója alapján, de mi a helyzet az egyetemistával és a választott szakkal?

Ha még az egyetemi jelentkezés előtt állsz, vagy már egyetemista vagy, az alábbi cikk segítségével megtudhatod, mit gondolnak rólad a barátaid a választott szakod alapján.

Magyar

Forrás: giphy.com

Mindenki tudja, hogy a magyar szakosok a legnagyobb hipszterek. Már hónap elején elköltöd az összes pénzed, mivel minden szabadidőd (amiből nagyon sok van) kávézókban töltöd, ahol Instagram fotókat készítesz a latte-dról és az aktuális olvasmányodról. Ezt olyan szövegekkel osztod meg, mely szerint csak * illeszd be 17. századi költő nevét * érti megkínzott lelki világod bugyrait. Mindenesetre sokan odalesznek érted, a túlméretezett, fekete keretes szemüveg szinte mindenkin szexi.

Fizika

Forrás: tumblr

Miközben jó eséllyel te vagy a barátaid között a legokosabb, a hétköznapi dolgokban mégis te vagy a legértetlenebb. A fizika szakosok mindig a legsoványabbak is, valószínűleg annyi időt töltesz tanulással és kísérletezéssel, hogy észre sem veszed, hogy enni kellene. Szerencsére a barátaid ott vannak körülötted, kimentenek a kínos helyzetekben és figyelnek rád, hogy vigyenek neked néha egy hamburgert.

Politikatudomány

Forrás: tumblr

Ó, te sötét ló. Könyörtelenül ambíciózus, akiről a barátai azt gondolják, hogy minden éjjelt vastag könyvek olvasásával tölt miközben azt tervezgeti, hogyan veszi át a világuralmat.

Kémia

Forrás: giphy.com

A kémia szakosok valamiért mindig különösen népszerűek. Ez egyrészt azért lehet, mert a barátaid azt gondolják, hogy te tudod a receptet a legtutibb koktélokhoz, másrészt viszont azért, mert kicsit félnek is: veled jobb nem rosszban lenni, hiszen tuti, hogy meg tudod mérgezni őket úgy, hogy sose derüljön ki.

Film

Forrás: wifflegif.com

A filmszakosok valamiért mind totál szexik. Plusz még okosak is, kreatívak, és empatikusak, ami elengedhetetlen a munkájukhoz. Lehet, hogy egyszer totál híresek lesznek. Egyetemen készíthetnek egy másfél órás filmet, amiben nincs más, csak közelik saját magukról, mégis minden csoporttársuk megnézné.

Színész

Akit felvettek az SZFE-re, ő lesz az, aki a társaságban a legőrültebb. Imád a figyelem középpontjában lenni, ezért, lássuk be, sokszor túldramatizálja a helyzeteket. Mindenki elnézően veszi ezt tudomásul, hát színész. Ugyanakkor biztos, hogy nem fogsz unatkozni mellette, bármikor felpörgeti a társaság hangulatát!

Fogorvos

Mindenki egy kicsit furcsán néz rá eleinte, hiszen ki választja azt szakmának, hogy egész nap mások szájában nyúlkáljon? Aztán amikor először fáj a fogad, akkortól egészen máshogy nézel rá. Ráadásul, tudod te, mennyit keresnek a fogorvosok?

Média

A média szakon nehéz különválasztani azokat, akik tényleg ezzel akarnak foglalkozni, és azokat, akik nem tudták, mire jelentkezzenek, pánikoltak, és ezt írták be. A barátaid természetesen azt fogják gondolni, hogy te ebbe a második csoportba tartozol, akkor is, ha te nagyon elhivatottnak érzed magad.

Informatika

A legnagyobb geek, akire mindenki ferde szemmel néz, mert tuti, hogy kocka. Ő az az arc, aki rengeteg barátot fog szerezni az első vizsgaidőszakban, amikor meg kellene formázni a word-ös beadandót.

Pszichológia

A baráti köröd kicsit zavarban lesz a társaságodban, amint elkezdesz egyetemre járni, mert úgy gondolják, folyamatosan elemzed őket, és biztos kideríted egy félmondatukból minden titkukat.

Filozófia

Forrás: giphy.com

Ők olyanok, mint a magyar szakosok, csak nekik könyvre sincs szükségük, hiszen már szinte mindent elolvastak, és most ezen gondolkodnak. Arra hamar rájön mindenki, hogy ez nem a leg-karrier-biztosabb szakválasztás, de ha igazán elgondolkodsz rajta, mit is jelent az a szó, “karrier”?

Divattervezés

Forrás: wifflegif.com

Ők azok, akiket soha nem látsz semmilyen órán, mégis folyton ott vannak az egyetemen, extrém módon és mégis menőn öltöznek, és hatalmas rajz mappákat hordoznak magukkal.

Földrajz

Ő a csendes tag a társaságban, aki egyetemen jön rá végre, hogy igazából nem emberek, hanem leletek között érzi jól magát. Olyan tudást szerez, amin mindenki elmélkedik, vajon mire lesz valaha hasznosítható.

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel