10 film, amit meg kell nézned, mielőtt egyetmre mész

Szerző: Diákszemmel

Jön a téli szünet, itt a remek alkalom, hogy behozzuk a filmes elmaradásokat! Lássuk, mik azok, amik leendő, vagy már aktuális egyetemistaként a legjobban megérinthetnek.

Okostojás (1998)

Wes Anderson csodás alkotása tesz róla, hogy ne akarj a gimiben ragadni.. Szóval, ha inspiráció kell az érettségire készüléshez, ez a te filmed!

Egy különc srác feljegyzései (2012)

Stephen Chbosky saját regényéből rendezett filmet, aminek elsősorban a hangulatát szeretjük nagyon. Ezen kívül feldobhat mindenkit, aki félénk, és vannak félelmei azzal kapcsolatban, hogyan tud majd beilleszkedni egy új suliban.

Forrás: giphy

Adventureland – Kalandpark (2009)

Egy szuper coming-of-age film Jesse Eisenberggel, aki egy vidámparkban vállal állást az egyetem előtti nyáron. Ha más nem, hát ez majd ad inspirációt a nyári munkához! 🙂

Holt költők társasága (1989)

Talán már láttad is, igazi klasszikus.. Szuper benne, ahogy az irodalom, és a költészet nem egy letudni való lecke, hanem valami sokkal izgalmasabb. Segít meglátni neked is, hogy ha valamit éppen nem olyan jó tanár tanít, attól még ne a tárgyat utáld meg.

Forrás: giphy

Sráckor (2014)

Richard Linklater filmje 12 évig készült, ugyanis a főszereplő srác történetét úgy meséli el, hogy nem más színészekkel játszatja el gyerekkorában és kamaszkorában, hanem ugyanazzal a színésszel vesznek fel minden jelenetet.. tehát senki nem sminkesek segítségével öregszik. 🙂 Jó nagy tervezést igényel, ugyanakkor nagyon különleges eredményt hoz. A történet vége pedig az, amikor a srác egyetemre kerül.

Social Network – A közösségi háló (2010)

Ha szeretnél egy kis inspirációt, hogy mi mindent lehet elérni az egyetemen, csak nézd meg, Mark Zuckerberg mire jutott egy szemeszter alatt. 🙂

A nagy kvízválasztó (2006)

Igazi hangulat-film arról, milyen is az első év az egyetemen. Benne James McAvoy és Benedict Cumberbatch még azelőttről, hogy minden filmben ők lennének.

Forrás: tumblr

Doktor Szöszi (2001)

Hollywoodi, giccses, cukormázas.. de hajrá, girl power!

Diploma előtt (1967)

Ez az a film, amit mindenkinek meg kell néznie még a huszas évei elején. Dustin Hoffman csodás benne.

Forrás: tumblr

500 nap nyár (2009)

Végezetül pedig ez az a film, hogy a szerelem se maradjon ki.

Forrás: tumblr
Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel