10 ünnepnap, amit miért nem tartanak a suliban?

Szerző: Diákszemmel

Mivel lehet motiváltabbá tenni téged is a tanulásban, ha nem néhány iskolai ünnepnappal, amik feldobják a szürke hétköznapokat? A téli-, őszi- és tavaszi szünet mintha egyre rövidebb lenne, de nekünk van néhány ötletünk, milyen ünnepnapokat lehetne bevezetni az iskolában!

Roxfort nap

Harry Potter iskolája talán a legmenőbb fikciós suli, miért ne szervezhetnénk hozzá kapcsolódó tematikus napokat? Minden évben egyszer lehetne Roxfort nap a suliban: ilyenkor kémia órán minél varázslatosabb kísérleteket gyakorolhatnánk, irodalom órán pedig Harry Potter-trivia kvízeket tarthatnánk. Mindezt persze azután, hogy a különlegesen kidekorált ebédlőben reggel mindenkit beosztottak a házakba!

Forrás: whatagirlnerdsays

Szerepcsere nap

Nem példa nélküli a történelemben, hogy a király és a nép egy napra szerepet cserélhet, lássuk ugyanezt az iskolában. Legyen egy olyan nap, amikor minden órán a diákok mondják meg, mivel foglalkozzunk! Ha igazán jól meg akarjuk szervezni, akár már jó előre ki lehetne találni, hogy melyik órának mi legyen a témája, a tanárok pedig felkészülhetnének, jó buli lenne.

Bolond öltözetek napja

Amikor mindenki nagyon jól akar kinézni, főleg gimiben, és ezért mindenki nagyjából ugyanúgy néz ki, mert most ez a trend, akkor lehetne egy nap, amikor az lenne a cél, hogy a legcikibb ruhád vedd fel. Legyen az egy cuki pizsama, vagy egy olyan ruhanemű, ami neked igazából nagyon tetszik, de nem mered felvenni, mert nem tudom, kiröhögnének-e a többiek, egy napra végre mindeni egyéniség lehetne!

Finom ételek napja

A suli menza sehol nem egy leányálom, mi lenne, ha egy napig mégis finom lenne? Nem is akárhogy, ráadásul. Lehetne egy nap, amikor fagyi van ebédre, a büfében pedig a legkülönlegesebb, színes, csillogó édességeket lehet kapni.

Forrás: giphy

Játék nap

Az általánosban talán még volt is ilyen, de gimiben miért nincs? Legyen egy nap, amikor mindenki hozhat be mindenféle játékokat, és egész nap nincs semmi tanulás, viszont mindenkiből előtörhet a versenyszellem. Érvelni is tudunk mellette, például milyen jó közösség-építő ereje van.

Musical nap

Te is mindig arra vágytál, hogy amikor valami nagy helyzet van, egyszercsak szólaljon meg a zene, el tudd énekelni, hogy minek örülsz, vagy mi bánt, a többiek pedig rendeződjenek koreográfiába mögötted? Valami hasonlót valósítanánk meg a musical napon, amikor a reggelt egy napindító közös produkcióval kezdenénk a tornateremben, napközben pedig órán és a szünetekben is csak énekelve lehetne megszólalni.

Forrás: giphy

Elő a telefonokkal nap

Lehetne egy-egy olyan dolgozat, ami közben szabadon chatelhetsz a többiekkel. Ugyanúgy meg kell írni, ugyanannyi idő áll a rendelkezésedre, de összedobhatjátok a válaszokat együtt. Érdekes lenne, hogy vajon mennyire tudtok összedolgozni, ráadásul a tanároknak is jó kihívás lehetne olyan feladatsorokat összeállítani, amiket nem biztos, hogy annyira egyszerű megírni még így se.

Tanulj amit akarsz nap

Bevezetnénk minden évben egy olyan napot, amikor mindenki arra az órára ül be, amire szeretne. Egész nap órán kellene lenni ugyanúgy, de például beülhetnél hat különböző irodalomórára, és a fizikát teljesen kihagynád. Felvételi előtti évben még jól is jöhetne, segít rájönni, hogy mi is érdekel igazán.

Otthon nap

Az otthon nap szabadon választható: mindenkinek lehetősége lenne egy nap az évben azt mondani, hogy ma nem megyek be semmilyen órára, és másnap őt nem is lehetne feleltetni semmiből. Amikor úgy érzed, hogy erre szükséged van, minden következmény nélkül tartahatnál egy napot, amikor egész nap az ágyadban maradsz és sorozatokat nézel.
Ezt is alá tudjuk támasztani érvekkel: önállóságra és felelősségvállalásra nevel ennek a napnak a kiválasztása!

Szülinap

A mi világunkban a szülinapján senkinek nem kellene suliba mennie, sőt! Kiválaszthatnál 5 osztálytársad, aki szintén távolmaradhatna ezen a napon, hiszed veled kell ünnepeljenek.

Forrás: newsnyork

Forrás: whatuni.com

Hozzászólások

Szerző: Diákszemmel